Fredagens resultat

Fredagskvällen bjöd på tre träningsmatcher, dock spelades bara en av dessa på svensk mark.

RoKi – Kalix 3-1

Kalix föll i sin första träningsmatch borta mot Rovaniemi Kiekko. RoKi som laget kallas kom ifjol på en tionde plats i den finska andraligan Mestis.

– En helt okej match från vår sida. Matchen var spelmässigt jämn även om det märktes att det var vår första match med några spelare och ett ungt lag men vi kom in i det mer och mer, säger Kalixtränaren Niklas Dahl.

Karlskrona HK – Kallinge/Ronneby 5-1

Kallinge/Ronneby genomförde även de sin första träningsmatch för säsongen. För motståndet stod rivalen Karlskrona HK som i våras ramlade ur SHL efter kvalförlusten mot Timrå.  Matchen vinner Hockeyallsvenska Karlskrona tillslut med 5-1. KRIFs mål gjordes av Stefan Söder.

– En match där vi stod still i början och sedan växte in i. Vi gör en del misstag som gjorde att Karlskrona kunde göra några ganska enkla mål. Vi skapade en hel del chanser utan att göra mer än ett mål, säger KRIFs assisterande tränare Joakim Andersson.

Rungsted – Helsingborg 3-1

Helsingborg gjorde ikväll sin andra träningsmatch. För motståndet stod danska ligans bronsmedaljörer 2018 Rungsted Seier Capital. Matchen slutade 3-1 till danskarna. Helsingborgs målskytt var backen Axel Björklund. Enligt rapporterna från BitCoin Arena så var HHC-målvakten Daniel Wahlberg matchens främste aktör.

– Första perioden var Rungsted hetare, vi kom in i det efterhand och hade ett gäng PP men vi är inte särskilt samspelta i den spelformen ännu. I den andra perioden äger vi spelet men det är Rungsted som vinner den perioden med 2-0. I den tredje perioden reducerar vi deras ledning till 2-1 men när vi plockar ut målvakten på slutet gör de 3-1 i tom bur. Vi gör en ganska bra match men vi har fortfarande en del att jobba med, säger HHC-tränaren Tim Brithén.

/Mats Tjernström