Resultat från lördagen

Under helgen spelas Järfälla HC Senior Cup 2018 i Järfälla ishall. Väsby och Vallentuna vann sina respektive matcher och möts i finalen imorgon. Sollentuna får spela mot Järfälla i matchen om tredjepris.

I Skaraborg genomförde Skövde SIK-dagen med en match mot hockeytvåan-laget Grästorp. Matchen vann gästande med 5-3.

Helsingborg spelade sin andra och sista match på Danmarksturnén mot Hvidovre Fighters. Danskarna som storsatsat inför säsongen vann matchen med 5-2.

Sollentuna – Väsby 1-4  (Järfälla HC Senior Cup 2018)

Sollentuna och Väsby gjorde idag sina första matcher för säsongen. Sollentuna inledde matchen piggt och tog ledningen med 1-0 halvvägs in på den första perioden. I den andra perioden tog Väsby över taktpinnen och vände på steken, 1-1 och 1-2 kom innan paus. Halvvägs in i den tredje perioden gör Väsbys nyf�

�rvärv från Visby Nick Hedemyr matchavgörande 3-1. I slutsekunderna fastställer Felix Dahlgren slutresultatet till 4-1 i tom bur.

Sollentunas mål gjordes av Elias Lindskog. Väsbys mål gjordes av Pontus Karlsson, Johannes Nilsson, Nick Hedemyr och Felix Dahlgren.

Järfälla – Vallentuna 0-3 (Järfälla HC Senior Cup 2018)

I den andra matchen av Järfällas trupp tog hockeytvåan-laget Järfälla emot ett ungt Vallentuna. Matchen var spelmässigt jämn bortsett men Vallentuna var lite mer rejäla i sina avslut. Matchens behållning var Vallentunas målvaktsspel signerat Niklas Larsson-Tysell. Tysell räddade runt 30 skott varav fyra frilägen. Vallentunas nyförvärv från AIKs J20 Gustav Jansson och juniorbacken Jesper Jeglander stod även de för fina insatser.

Vallentunas mål gjordes av Gustav Jansson, Adam Bergendahl och Lukas Paulsson.

Skövde – Grästorp 3-5

Skövde arrangerade under lördagen SIK-dagen med derby mot lokalrivalen Grästorp. Skövde ledde efter två perioder med 3-2 men tappade under slutakten.

Skövdes mål gjordes av Johan Planeby, Oskar Ahokas och Libelin Valliant

Hvidovre – Helsingborg 5-2

– Det var en jämn match som vi förde matchen i två perioder. Sen orkade vi inte mer. Detta var vår tredje matcher på fyra dagar, säger Helsingborgstränare Tim Brithén,

Helsingborgs mål gjordes av Johan Zarwel och Julius Bergkvist.

Laser HT – Kiruna AIF 4-4

Nykomlingarna Kiruna AIF mötte idag Laser HT från Uleåborg som spelar i finska motsvarigheten till Hockeyettan. Matchen slutade 4-4.

Kirunas mål gjordes av Viktor Mikko 2, Oskar Haaroja och Jacob Hansson Geidon.