Tretton matcher med Hockeyettan-intresse under onsdagskvällen

Det var en fullsmockad hockeykväll för lagen i Hockeyettan under onsdagen, 13 matcher spelades, och från början var det tänkt att ytterligare en skulle ha spelats.

Huddinge–Kumla 3-4 (straffar)

Huddinge tog emot Kumla i Björkängshallen under kvällen. Det blev en match som Huddinge förde och även hade ledningen en bit in i tredje perioden. Men Kumla kom tillbaka in i matchen och såg till att kvittera innan matchen var till ända. Förlängningen blev mållös och i straffläggningen var det Kumla som var effektivast och vann efter att Jonatan Frykholm räddat samtliga straffar från Huddinge.
Detta var Kumlas genrep inför säsongen och för Huddinges del ska det spelas en match till, hemma mot Tranås på söndag.

Målskyttar Huddinge:
Målskyttar Kumla: Oscar Svanborg 2 (en straff), Samuel Hou Gustafsson, Philip Zubenko och Martin Eberhardsson

Dalen–Mariestad 2-3

I Norrahammar möttes Dalen och Mariestad, trots att Mariestad inte vunnit någon av sina träningsmatcher innan kvällen så visade de med en gång att planen var att ändra på det. Mariestad kunde göra både 0-1 och 0-2 i den första perioden genom Mikael Alba och Eddie Davidsson innan Dalen lyckades reducera till 1-2 genom Timmie Persson.
Men Mariestad hade bra kontroll på matchen och kunde ta sin första seger för säsongen efter att Anton Rask ordnat ett 1-3 mål som visade sig bli matchavgörande. Dalen reducerade i den tredje genom Edwin Johansson men närmre än så kom man alltså inte. För Mariestads del återstår två träningsmatcher innan serien startar, BIK Karlskoga på fredag och Vimmerby på tisdag.
Dalen har även de två matcher kvar innan seriespel, Segeltorp hemma på lördag och Troja/Ljungby borta på söndag.

Målskyttar Dalen: Timmie Persson och Edwin Johansson
Målskyttar Mariestad: Mikael Alba, Eddie Davidsson, Anton Rask

Halmstad–Troja/Ljungby INSTÄLLD

Halmstad skulle tagit emot Troja/Ljungby under onsdagskvällen men den matchen blev inställd då Troja/Ljungby dras med både skador och sjukdom i laget.
Halmstad har två matcher kvar att spela innan serien drar igång nästa vecka, först danska Herlev borta på lördag och sen Hanhals hemma i genrepet på tisdag.
För Troja/Ljungbys del återstår det också två matcher, Dalen hemma på söndag och Tranås borta på tisdag.

Enköping–Arboga 3-5

Arboga åkte till Enköping för kvällens match och startade matchen i ett ruskigt tempo. Arboga gick fram till en 3-0 ledning innan den första perioden var till ända. Hemmalaget försökte jobba sig tillbaka och kom så nära som 3-4 men när Mathias Linnarud skickade in 3-5 var matchen avgjord. Enköping vann skotten med 48-19 men Arbogas första period kändes avgörande för utgången av matchen. Sägas ska också att hemmalaget endast kom till spel med 13 spelare i kvällens match.

Målskyttar Enköping: Hampus Wallin, Niklas Rigelius, Mattias Johansson
Målskyttar Arboga: Anton Ekström, Alexander Kovalonok, William Wirtoft, Roman Semjonov, Mathias Linnarud

Boden–Timrå 2-5

Boden tog emot SHL-laget TImrå under kvällen. Matchen blev en jämnare historia än många trott på förhand och Boden hängde bra med i Timrås tempo även om det var gästerna som förde stora delar av matchen. Boden kvitterade i den första perioden till 1-1 genom Sebastian Harila men när Timrå trampade på så visade de sin klass och kunde relativt komfortabelt vinna med 2-5.
För Boden återstår nu en träningsmatch när laget tar emot Asplöven på hemmais under fredagskvällen.

Målskyttar Boden: Sebastian Harila, Petter Sundqvist

Helsingborg–Mörrum 3-5

I Helsingborg tog hemmalaget emot Mörrum i en match där gästerna rivstartade och hade tidigt i den första perioden en 2-0 ledning.
Till slut blev det seger med 5-3 för gästerna.

Målskyttar Helsingborg: Totte Moberg,
Målskyttar Mörrum: Gabriel Altberg, Markus Eriksson, Khalid Ibrahim, Joakim Sydegård, Dave Lindarv

Segeltorp–Köping 1-2

Segeltorp kom till matchen mot Köping efter två raka segrar och inte ett enda insläppt mål, ikväll kom säsongens två första i egen kasse.
Köping vann en jämn match med 2-1.
Segeltorp har två träningsmatcher kvar innan det är dags att begå seriepremiär, Dalen borta på lördag och Väsby hemma på onsdag. Köping har även de två träningsmatcher kvar, Sollentuna hemma på söndag och Gripen hemma på onsdag.

Målskyttar Segeltorp:
Målskyttar Köping:

Gripen–Mjölby 2-4

Gripen fick se sig besegrade av division två laget Mjölby under onsdagskvällen. Laget hade stora problem med sina motståndare och segern var odiskutabel enligt rapporter. För Gripens del återstår en träningsmatch innan serien startar, Köping borta nästa onsdag.

Målskyttar Gripen: Mathias Hellgren, Alexander Molldén

Skövde–Forshaga 2-4

I Billingehov möttes två seriekonkurrenter. Det blev en jämn match som spelades men gästerna var lite tyngre och starkare enligt rapporter från arenan. Forshaga tog även ledningen i den andra perioden genom Gabriel Johansson men Skövde vände på steken, kvitterade och satte ledningsmålet innan Forshaga på bara några minuter i den sista perioden kunde ordna kvittering och ett nytt ledningsmål. Med halvminuten kvar kom också spiken i kistan när Jesper Nordin skickade in 2-4 i tom kasse.
För båda lagens del väntar en träningsmatch till innan serien drar igång, lagen möts i genrepet nästa onsdag i Forshaga.

Målskyttar Skövde: Rasmus Gustafsson och Oscar Forsmark,
Målskyttar Forshaga: Gabriel Johansson, Robin Johannesson, Karl Pearson och Jesper Nordin.

Sollentuna–Vallentuna 3-6

I Stockholm spelades det derby mellan Sollentuna och Vallentuna där gästerna gick fram till en 4-0 ledning innan hemmalaget kunde vakna till liv och skapa lite nerv i matchen. Laget kom så när igen, men när det stod 3-4 så avgjorde gästerna och ordnade 3-5.

Målskyttar Sollentuna: Kim Brännström, Fredrik Wink och Emil Broed.
Målskyttar Vallentuna: Gustav Jansson x2, Andreas Paulsson, Erik Persson, Niklas Lindholm Schmidt och Markus Andersson.

Vimmerby–Tranås 5-0

Vimmerby fortsätter att vinna under försäsongen och ikväll körde laget fullständigt över Tranås. Att slutresultatet skrevs till 5-0 var siffror i underkant enligt rapporter från Vimmerby ishall.

Målskyttar Vimmerby: Anton Carlsson, Robin Höglund, Pontus Näsén x2 och Martin Pärna

Hanviken–Väsby 1-3

Tyresö/Hanviken tog emot Väsby på hemmais under onsdagskvällen, det blev en match som var jämn mellan två jämnbördiga lag. Gästerna var dock betydligt tuffare framför de båda kassarna och kunde till slut vinna matchen med 3-1.

Målskyttar Hanviken:
Målskyttar Väsby: Johannes Nilsson, Nick Hedemyr, Ludvig Wiita Adamsson

Teg–Örnsköldsvik

Målskyttar Teg:
Målskyttar Örnsköldsvik:

Vännäs-Piteå 2-3 (förlängning)

Hemmalaget inledde matchen klart bäst och såg länge ut att gå mot seger i träningsmatchen mot Piteå. Men med tre minuter kvar av ordinarie matchtid gick Piteå från 0-2 till 2-2 och tog matchen till förlängning.

Målskyttar Vännäs: Emil Norberg och Kevin Loppatto.
Målskyttar Piteå: Joakim Högberg, Marcus Sandström och Tim Kämpeberg.