Nio träningsmatcher under söndagen

Kallinge/Ronneby–Oskarshamn 5-8

Det blev en målrik tillställning när Kallinge/Ronneby mötte Oskarshamn i Kristianstad under söndagen. Hela tretton mål fick publiken se och tränarna i de båda lagen var med största sannolikhet inte speciellt nöjda med försvarsspelet i matchen.

Målskyttar Kallinge/Ronneby:

Kiruna IF–Asplöven 6-3

Kiruna IF tog sin fjärde raka seger under försäsongen. Asplöven var inte riktigt nära någon gång och Kiruna kunde vinna med komfortabla 6-3 efter att Simon Thyni bland annat gjort två mål för Kiruna IF.

Målskyttar Kiruna IF: Simon Thyni x2, Andreas Mäki Kero, Martin Söderberg, Kim Persson och Hampus Hagström.
Målskyttar Asplöven: Eetu Laitala, Patrik Forsberg och Joonas Koivisto

Malung–Grums 6-2

Nykomlingen Malung besegrade Grums på ett komfortabelt sätt när hemmalaget genrepade. Malung hade sex olika målskyttar i matchen och det måste naturligtvis kännas som en styrka inför premiären mot Borlänge om en vecka.

Målskyttar Malung: Patrick Eriksson, William Halldén, Mårten Dahlmans, Daniel Söderlund, Eric Björlin och David Thögersen
Målskyttar Grums: Lukas Söderlund och Martin Nilsson

Vimmerby–Kalmar 2-3 (Straffar)

Vimmerby har inlett försäsongen på ett bra sätt men i söndagens match mot Kalmar blev det förlust. Kalmar visade sig starkare och kunde avgöra på straffar.

Målskyttar Vimmerby: Måns Carlsson och Pontus Näsén.
Målskyttar Kalmar: Jesper Sellin och Jarkko Oikarinen. Den avgörande straffen satte Linus Dahlstedt.

Huddinge–Tranås 2-3 (förlängning)

I Huddinge var Tranås på besök och det blev en jämn match där det krävdes förlängning innan gästerna kunde avgöra genom Jacob Olbing.

Målskyttar Huddinge: Marcus Björk och
Målskyttar Tranås: Filip Pettersson, Markus Schelin och Jacob Olbing

Troja/Ljungby-Dalen 2-5

Troja/Ljungby tog emot HC Dalen i en match där gästerna visade att de tänker vara med och bråka med lagen om en plats till Alettan även denna säsongen. Julius Selle Larsson stod för ett hattrick och var en starkt bidragande orsak till att Dalen vann.

Målskyttar Troja/Ljungby: Tom Johansson och Gustaf Berling.
Målskyttar Dalen: Julius Selle Larsson x3, Christian Kristiansen och Jonathan Tholander

Köping–Sollentuna 2-5

I Köping var Sollentuna på besök och det var Köping som började matchen bäst men ju längre matchen gick desto mer tog Sollentuna över tillställningen och kunde till slut vinna med 5-2 i Köpings ishall.

Målskyttar Köping: Karl Sand och David Lennartsson
Målskyttar Sollentuna: David Hoszek, Lucas Willner och Lucas Lagerstedt,

Kristianstad–Karlskrona 3-4 (förlängning)

Kristianstad tog emot Allsvenska Karlskrona i en match där det länge såg ut som att hemmalaget skulle avsluta helgen med en seger, efter den första perioden var ställningen 2-0 till hemmalaget och efter den andra stod det 3-0 på resulttattavlan. Mne KHK kom tillbaka starkt i den tredje, hämtade upp under läget och kunde avgöra i förlängningen.

Målskyttar Kristianstad:

Trångsund-Tumba 6-3

Nykomlingen Trångsund hade besök av division två-laget Tumba och hemmalaget kunde utan några större bekymmer vinna med 6-3.

Målskyttar Trångsund:

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath