Tre genrep under tisdagskvällen

På fredag inleds Hockeyettan säsongen 2018/2019 på riktigt men än så länge är det några lag som ska genrepa innan vi tagit oss hela vägen fram till seriestart.

Halmstad–Hanhals 1-3

I Halmstad möttes seriekonkurrenterna Halmstad och Hanhals i en grinig och tät match där gästerna hade mer ork i slutet av matchen och kunde avgå med segern.  Hanhals ledde med 3-0 innan Halmstad lyckades reducera och segern kändes aldrig speciellt hotad för Hanhals del.

Målskyttar Halmstad: Philip Hjelmgren
Målskyttar Hanhals: Adam Willig, Robin Carlsson och Fredrik Johansson

Tranås–Troja/Ljungby 4-3 (straffar)

I Tranås var Troja/Ljungby på besök för den avslutande träningsmatchen innan seriespelet drar igång. Det blev en jämn match där gästerna kvitterade i matchens slutskede i spel sex mot fyra genom Tobias Törnkvist och tog matchen till förlängning, den blev mållös och istället blev det straffar där Tranås till sist drog det längsta strået efter att ha gjort mål på tre av sina fem straffar medan Troja/Ljungby bara satte en av fyra bakom Fredrik Bergvik.

Målskyttar Tranås: Marcus Schelin 2, Ivar Arnesson och Kristoffer Backman avgörande straff.
Målskyttar Troja/Ljungby: Oscar Öhman, Viktor Andréen och Tobias Törnkvist

Mariestad–Vimmerby 2-1

Mariestad tog emot Vimmerby som gått som tåget under försäsongen i genrepet inför den stundande säsongen. Vimmerby hade innan dagens match bara förlorat en match på försäsongen, senast mot Kalmar. Idag kom den andra raka förlusten och frågan är hur det känns att kliva in i seriespelet med två raka förluster.
För Mariestads del har det varit raka motsatsen, laget förlorade samtliga matcher innan de slog Dalen. Ikväll kom seger nummer två när laget vann över Vimmerby med 2-1. Trots att Alexander Anderberg drog på sig ett matchstraff under de avslutande minuterna av matchen och gav Vimmerby fem minuters powerplay. OM speakern i Mariehus Arena sa rätt, så fick Anderberg Match Penalty, vilket alltså ska rendera i en avstängning i så fall. Återstår att se hur det blir med den.

Målskyttar Mariestad: Linus Engqvist och Lucas Larsson
Målskytt Vimmerby: Alexander Andersson