Inför Hockeyettan Södra – Två fredagsmatcher

Efter flera månaders väntan är dagen äntligen här.

Det är dags för Seriepremiär i Hockeyettan säsongen 2018/2019.

Årets säsong är upplagd på ett lite annorlunda sätt om vi jämför med tidigare upplagor av Hockeyettan.

Premiäromgången inleds nämligen med derbyn rakt över.

I den södra serien spelas två matcher under fredagskvällen i vad som är startskottet för den officiella säsongen 18/19.

Kristianstad IK – Tyringe SoSS

I Kristianstads ishall tar hemmalaget emot skånekollegen Tyringe i en match som förväntas locka storpublik och båda lagen räknar med att det kommer vara rejält känsloladdat att spela i Kristianstads ishall.

Hemmalaget har plockat in en ny ledarduo inför säsongen i Mikael Gath och Andreas Lilja, de har värvat tunga namn i Hockeyettan-kretsar och de har som målsättning att kliva upp i Allsvenskan till våren.

Tyringe däremot kommer från en tung och stormig fjolårssäsong där laget var på vippen att hamna i den negativa kvalserien men klarade sig med en hårsmån, eller ja, fyra poäng, på bekostnad av Grästorp och HA74 som båda ramlade ned i division två.

Laget sparkade sin tränare Marcus Norell (numera i Mariestad), två gånger under säsongen innan Henrik Alfredsson till slut kom in och fick ordning på laget.
Alfredsson finns kvar på tränarbänken och vi kan gissa att laget kommer vara rejält revanschsuget efter förra säsongen.

IF Troja/Ljungby – Halmstad Hammers HC

Lite längre norrut, i Ljungby tar hemmalaget Troja/Ljungby som ramlade ur HockeyAllsvenskan i våras på bekostnad av Västerås emot Halmstad, som denna säsong tagit tillbaka namnet Hammers.

Troja/Ljungby plockade 66 poäng i grundserien av Hockeyallsvenskan men slutade ändå sist i den och hade fem poäng upp till säker mark och BIK Karlskoga.

I kvalserien tog laget 15 poäng och kom med det på tredje plats bakom Västerås som spelade in 18 poäng.

Troja/Ljungbys sejour i HockeyAllsvenskan blev därmed bara ettårig den här gången och från fjolårslaget har en hel drös spelare lämnat plats för andra killar.
Bland annat har klubben värvat in Gustaf Berling, som förra säsongen var poängkung i just, Halmstad Hammers med 54 poäng på 33 matcher.

Det är naturligtvis en extra ingrediens till seriepremiärskänslan som kommer att bli spännande att följa ikväll.

Troja/Ljungby har spelat åtta träningsmatcher, vunnit två av dem och förlorat sex matcher.

Halmstad kom förra säsongen sjua i grundserien före jul och hade elva poäng upp till HC Dalen på Allettanplatsen. I vårserien slutade laget tvåa på 33 poäng, fem poäng mindre än Tranås som vann vårserien på 38 pinnar.

Halmstad har spelat sex träningsmatcher, vunnit tre av dem och förlorat tre, bland annat slog man just Troja/Ljungby i den första träningsmatchen med 2-1.

Det kommer att bli en premiärkväll där det kommer att koka och vi inleder med två stekheta matcher.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath