Kalmar vann rond ett mot Nybro

Nybro – Kalmar 2-5

Det första seriederbyt mellan lagen i 2018/2019 års upplaga blev en match som Kalmar styrde ett tag, Nybro kom tillbaka men i slutändan var det nykomlingen som gick segrande ur derbystriden.

Kalmar inledde piggt och fick ett tidigt powerplay i matchen, det såg laget också till att utnyttja genom Jesper Sellin som styrde in 0-1 för Kalmar redan efter knappa tre minuters spel.
Men Nybro jobbade sig in i matchen som sagt och tio minuter efter ledningsmålet var det kvitterat i Liljas Arena.
Janne Kivilahti satte pucken bakom Robert Hestmann och när paussignalen ljöd var det 1-1 på resultattavlan.

I den andra perioden kom hemmalaget ut starkt och tog också ledningen efter knappa sju minuter genom Markus Palmberg men gästerna tänkte inte vika ned sig så lätt och innan paussignalen ljöd var det återigen oavgjort.
Jimmie Svensson hängde dit pucken bakom Pavel Krajcovic.

I den tredje perioden var det återigen en jämn period men det var även dags för en före detta Nybrospelare att presentera sig.
Kim Runemark stal uppmärksamheten när han först satte 2-3 och senare även 2-4 bakom Pavel Krajcovic i hemmamålet.
David Algulin fastställde slutresultatet till 2-5 när han skickade in matchens sista puck med minuten kvar att spela.