Båda favoriterna vann i premiären

Borlänge – Malung 4-2

Det första daladerbyt i Hockeyettan på flera år lockade dryga 1400 åskådare till Borlänge ishall. Nykomlingen Malung såg snabbt till att ta ledningen i matchen, redan efter knappa tre minuter hade Emil Knuts gjort Malungs premiärmål för säsongen.
Hemmalaget såg ut att ha lite premiärnerver och hade ofantligt svårt att få in pucken bakom Robin Christoffersson.
Målet dröjde till vi hade spelat nästan tolv minuter när Christoffersson fick plocka ut pucken ur nätet efter att Tobias Sjökvist spräckt nollan.
Även i mittperioden var det Malung som gjorde första målet, Viktor Wåhleman hittade en lucka på Henrik Edström och nykomlingen var i ledningen på nytt.
Men Borlänge lyckades kvittera innan mittperioden var till ända, i powerplay kunde Tobias Sjökvist sätta dit sitt andra för kvällen och se till att ställningen var oavgjord i paus.
I den tredje perioden satte Borlänge tonen direkt. Redan i det första bytet lyckades Markus Persson ge hemmalaget ledningen för första gången i matchen och då vägrade de släppa den.
Malung försökte få in pucken bakom Edström men burväktaren stod pall och när Malung plockade ut sin målvakt i under matchens sista minut kunde Oliver Erixon fastställa slutresultatet till 4-2.

Kumla – Surahammar 5-0

Den första perioden mellan Kumla och Surahammar var en typisk premiärperiod, inget av lagen ville gå bort sig och det bjöds inte på speciellt många chanser.
Istället fick publiken vänta till den andra perioden innan de fick se chanser och mål.
Halvvägs in i mittperioden fick Kumla ett powerplay och då kunde Martin Eberhardsson inleda hemmalagets målskytte.
En och en halv minut senare kom även 2-0 när Victor Wänghult kunde ordna sitt första mål för säsongen.
I inledningen av den tredje perioden kom även 3-0 när Edvin Ekström blev fint framspelad av Wänghult.
Henrik Warman ökade på till 4-0 i powerplay halvvägs in i den tredje perioden och Pontus Okerblad Westin fastställde slutresultatet mindre än minuten senare.

Köping – Arboga 3-2

Köping och Arboga spelade den kanske jämnaste matchen i omgången under söndagen.
Det var först när Marcus Viitanen satte 1-0 till hemmalaget som det kändes som hemmalaget tog tag i matchen.
Köping spelade säkert i egen zon under den första perioden och bjöd egentligen inte Arboga på någonting.
Men det ändrades i den andra perioden, för efter fem minuter kunde Roman Semjonov ordna kvitteringen och spelmässigt var det jämt i Köpings ishall.
Den tredje perioden tillhörde till stora delar Köping.
När Anton Svensson satte 2-1 sex minuter in räknade nog de flesta i ishallen med att köping skulle reda ut stormen och ta säsongens första poäng och när sedan Edvin Johansson ökade på till 3-1 med dryga fem minuter kvar var det definitivt klart.
Arboga lyckades reducera med 38 sekunder kvar genom Wincent Blomdahl men närmre än så kom de inte.

Mariestad – Skövde 7-1

Mariestad gjorde precis vad de skulle mot sin derbyrival.
På förhand handlade snacket mest om hur mycket Mariestad skulle vinna med och det blev förnedrande 7-1 till Mariestad, trots att laget inte direkt imponerade spelmässigt.
Mariestad tog ledningen redan efter sex och en halv minut när Oliver Ödman-Hadzinikolic överlistade Adam Schoultz.
Två minuter senare kunde även Douglas Lögdahl dubbla ledningen till 2-0 i powerplay.
Skövde försökte att ta sig in i matchen och Rasmus Gustafsson satte säsongens första mål med knappt fyra minuter kvar av den första perioden.
Den andra perioden bjöd på mycket känslor och gästerna gjorde sin bästa period i matchen och höll jämna steg med Mariestad under stora stunder men med tio sekunder kvar av perioden kunde Oskar Norlöv överlista Schoultz och fixa 3-1 för Mariestad.
I den tredje perioden var det inget snack, Mariestad förnedrade Skövde och kunde bland annat åka slalom mellan Skövdespelarna och sedan skicka in pucken i nätet.
Först gjorde Johan Dahlbom 4-1 i fyra mot fyra, knappa två minuter senare var det dags för backen Ludvig Collberg show, han fick tag i pucken i egen zon, åkte slalom genom Skövdeförsvaret och skickade upp pucken vid Adam Schoultz axel.
När Mariestad sedan fick ett powerplay small det igen, Douglas Lögdahl skickade in sitt andra mål bakom Schoultz för kvällen och med dryga minuten kvar kunde Johan Frick fastställa slutresultatet till 7-1 för Mariestad.