Mörrum skrällde mot KRIF

Vimmerby – Dalen 1-3

Det var två bra lag som möttes i Vimmerby ishall och som båda två ville sätta sig i respekt under inledningen av matchen.
Vimmerby skapade några chanser i den första perioden och Dalen skapade några stycken men målen lyste med sin frånvaro tills det återstod 22 sekunder kvar av den första perioden. Då kunde nämligen gästerna ta ledningen med 0-1 genom Anton Johansson och Jonathan Stålberg fick plocka ut den första pucken ur kassen.
I den andra perioden kunde Jonathan Tholander utöka ledningen till 0-2 och Dalen hade ett bra grepp över matchen.
Det krävdes ett powerplay för hemmalaget för att kunna spräcka nollan på Adam Ohre. Martin Pärna och Måns Carlsson spelade fram Pontus Näsén som hittade en lucka hos Ohre.
I den tredje perioden var det hemmalaget som tryckte på för att kvittera Dalens ledning men målet kom aldrig istället kunde gästerna avgöra matchen med knappa tre minuter kvar av matchen, återigen var det Jonathan Tholander som stod för målet. Vimmerby valde att plocka ut Stålberg och satsa på en extra utespelare men lyckades inte få in pucken bakom Ohre och Dalen kunde åka hem med samtliga tre poängen.

Helsingborg – Hanhals 2-3

Den första perioden nere i Skåne var länge en mållös historia men det hettade till målmässigt under slutdelen av perioden.
Hemmalaget tog ledningen efter 17.26 genom Adam Swärdh men de fick inte behålla ledningen mer än en dryg minut innan Pontus Engström kvitterade.
I mittperioden fick Helsingborg flera gyllene lägen att ta ledningen på nytt när de fick spela powerplay under tre tillfällen men Arvid Söderblom i Hanhalskassen fredade sitt mål på ett bra sätt och istället var det Hanhals som gjorde matchens andra mål, i numerärt underläge lyckades Johan Holmberg överlista Daniel Wahlberg och gästerna kunde gå till pausvila i ledning.
Tredje perioden var inte mer än en halv minut gammal när Robin Carlsson fixade 3-1 för gästerna och punkterade matchen.
Totte Moberg fixade lite nerv när han reducerade med sju minuter kvar av matchen men Helsingborg kom aldrig närmre och Hanhals lämnade Skåne med tre färska poäng.

Kallinge/Ronneby – Mörrum 2-3

I Blekinge spelades det också derby, Mörrum som är tillbaka i Hockeyettan stod för en riktigt bra insats och kunde till sist även plocka med sig säsongens första trea hem.
Joakim Sydegård ordnade 0-1 redan efter fem minuter när han fick in pucken bakom Oscar Malm.
Hemmalaget skapade en hel del chanser men hade ofantligt svårt att få hål på Hampus Alexandersson.
Men med minuten kvar av inledningsperioden kom kvitteringen, Erik Brissle slog in pucken bakom Alexandersson och det var säkert många i Soft Center Arena som räknade med att KRIF skulle reda ut det under de avslutande två perioderna.
När Stefan Söder dessutom gjorde 2-1 halvvägs in i mittakten räknade förmodligen alla i hallen med att det skulle bli så.
Men när samma Söder satt utvisad kvitterade gästerna. Sonny Karlsson hittade ett hål hos Malm och rakade in kvitteringen.
I den tredje perioden kändes det länge som att matchen skulle gå till förlängning men när Mörrum fick sitt första powerplay i perioden, drygt halvvägs in i den, kunde Andreas Ahlberg Silverberg skicka in 2-3 till Mörrum. Vilket också blev slutresultatet och seriefavoriten KRIF fick lämna sin premiär med noll poäng på kontot.