Onsdagsderbyn i norrserien

För samtliga lag bortsett SK Lejon är premiärmatchen spelad och lagen får nya chanser att visa upp sig redan under onsdagskvällen. Det vankas Umeåderby i Vännäs, Norrbottenmöten i Boden och Haparanda samt möjliga premiärnerver i Skellefteå. Häng med!

 

Vännäs – Teg

Säsongens första Umeåderby stundar när Teg får lämna stadskärnan för att bege sig ut till Vännäs. Gästerna stod upp bra i säsongsöppningen mot storfavoriterna Östersund och ska inte på något vis skämmas över 3-5-förlusten. Vännäs o andra sidan fick bästa möjliga start på säsongen när man tog en stark bortaseger mot Örnsköldsvik.

Vännästränaren Mattias Lund vill bygga vidare på segern och säger på Vännäs hemsida att han tror på ett jämnt derby.

– Detta var tre sköna poäng att ha med till derbyt mot Teg, vilket jag tror kommer bli en mycket tät och tuff match.

Odds från Svenska Spel:�

1,55  X:4,70  2:3,88

 

SK Lejon – Örnsköldsvik

Örnsköldsvik är troligtvis glada att så snart som möjligt få möjlighet att studsa tillbaka efter missräkningen mot Vännäs i söndags när laget reser till Skellefteå för match mot SK Lejon.

– Vi ska ha allt fokus på vårt spel imorgon. I premiären mot Vännäs så var vi alldeles för passiva, säger tränaren Lennart Hermansson till klubbens hemsida och vill se en starkare offensiv från sitt lag mot Lejon.

– Vi måste få igång det offensiva spelet. Jag vill se energi och aggressivitet och när det kommer till powerplay så måste vi betydligt snabbare i både tanke och genomförande.

Lejon, som har bytt ut både tränare och en hel del spelare under sommaren och har blandat och gett under försäsongen, sätts med andra ord på prov direkt.

Odds från Svenska Spel: 1:3,75  X:4,70  2:1,55

 

Boden – Kalix

Hett Norrbottenmöte väntar när Kalix reser till Boden i vad som blir förväntas bli en jämn och oviss match. Boden fick efter en sen kvittering med sig en poäng hem från Piteå i premiären och Kalix hade inga som helst problem att köra över ett decimerat Asplöven. Lagen vann två matcher var mot varandra under fjolåret.

Odds från Svenska Spel: 1:1,75  X:4,70  2:3,08

 

Asplöven – Kiruna AIF

I kvällens andra Norrbottenmöte ska Kiruna AIF försöka flyga vidare efter den historiska vinsten i derbyt mot Kiruna IF i måndags. Man är trots premiärsegern fortfarande ett relativt oskrivet kort på Hockeyettannivå och det blir intressant att se om Asplöven kan studsa tillbaka efter premiärdebaclet mot Kalix och testa AIF.

 

 

//Marcus Malmsten