Hammarby vände och vann mot Trångsund

Efter en mardrömsstart mot Trångsund vände Bajen på steken, och tog till slut en ganska säker seger med 5-2.

Matchen var 36 sekunder gammal när Hammarby åkte på sin andra utvisning. I spel 5 mot 3 kunde Trångsund ta ledningen, och tända av målet var bortalaget piggast under de första fem minuterna. Sakta men säkert jobbade sig Hammarby in i perioden, och skapade ett rejält tryck i anfallszon. Det var stundtals spel mot ett mål, lägen var många och det kunde ha blivit både två och tre mål, men Trångsundskeeperns nolla var intakt när den första tredjedelen var färdigspelad.

Också i den andra perioden började det olyckligt för Hammarby, med en utvisning och ett nytt baklängesmål. Repliken kom dock snabbt, och när Bajen fick sitt första power play skickade Felix Lundqvist iväg en projektil som satt perfekt placerad i krysset. Det blev visserligen inga fler mål i den andra perioden, men känslan var att Bajen fortsatt var det bättre laget och skulle ha goda möjligheter att vända på matchen.

Och så blev det alltså – två snabba mål i början av tredje perioden och ledningen för hemmalaget var ett faktum. Magnus Kullerback grundlurade målvakten när han styrde in kvitteringen i numerärt överläge, och kort därefter satte kapten Marcus Carlsson ledningsmålet framspelad av just Kullerback.

Hammarby hade sedan ganska bra koll på matchen, och när en Trångsundsspelare snackade till sig ett matchstraff med fem minuter kvar avgjordes det definitivt. David Ljusbol gjorde sitt första seriemål för Hammarby med prick tre minuter kvar, och bara 26 sekunder senare fastställde Oscar Skiöld slutresultatet 5-2 – första målet även för honom.

Bajen visade stark moral som vände på underläget, och sett över 60 minuter var det inget snack om att rätt lag vann. Den som stack ut mest i Hammarby den här kvällen var veteranen Magnus Kullerback, med ett mål och tre assist.

Nu väntar mycket tufft motstånd i nästa match, då Hudiksvall kommer till SDC-hallen på lördag. Direkt därefter lirar damerna träningsmatch mot AIK – upplagt för en helkväll i hockeyns tecken, med andra ord!