Så var onsdagskvällen i norr

SK Lejon – Örnsköldsvik 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Det fanns en del frågetecken kring SK Lejon när man inför säsongen tappat både viktiga utespelare och framförallt duktiga målvakten Oskar Sehlstedt till seriekonkurrenter. Vad man kan konstatera efter onsdagskvällens match mot Örnsköldsvik är att årets upplaga av Skellefteålaget ser ut att ha det gott ställt när det kommer till målvaktspositionen. Nygamla John Westermark spikade igen fullständigt och räddade samtliga 41 skott i matchen och var den stora matchvinnaren i Lejons 2-0-seger. Utöver Westermarks storspel stack Björn Gabrielssons individuella prestation vid 1-0-målet ut, där han helt på egen hand mot ett stillastående Örnsköldsviksförsvar satte pucken i nät. I bortalaget hade man svårt att få igång offensiven och oturen grinade Örnsköldsvik i ansiktet när man bland annat hade ett par puckar i ramen bakom Westermark.

Örnsköldsviks tränare Lennart Hermansson konstaterar att det dock inte bara var otur som gjorde att man förlorade matchen.

– Vi är alldeles för bekväma i spelet, spelar för mycket utsida. Visst, vi har fyra puckar i målramen ikväll och man kan tycka att marginalerna är med. Men sanningen är att vi inte är tillräckligt heta, säger Hermansson till klubbens hemsida och menar vidare att man nu ser fram emot helgens matcher.

– Nu ska vi se till att prata igenom de här matcherna vi har spelat, rätta till saker och sedan se till att göra någonting bra i helgen.

 

Vännäs – Teg 5-2 (1-1, 3-0, 1-1)

Strax utanför Umeå tog hemmalaget Vännäs emot antagonisterna från innerstan i säsongens första derby. En stark andraperiod blev avgörande för Vännäs där man gick från 1-1 till 4-1 och kunde tillslut vinna komfortabelt med 5-2. Stor segerorganisatör blev Petter Segersten med sina fyra poäng.

– Dom hade oss lite på gaffeln där i början av andra där vi fick spela två raka boxplay. Sen är det skönt att vi kan vara effektiva i powerplay, det kommer vara viktigt för oss att det funkar i år så det är skönt att det har börjat bra, summerar Segersten på klubbens hemsida och får medhåll av tränare Mattias Lund.

– Det var verkligen en skön seger och jag är såklart jättenöjd att vi vann. Spelmässigt tycker jag dock att Teg äger stora delar av matchen och sätter ett bra spel mot oss. Stora delar av matchen är vi lång ifrån där vi vill vara men vi hittar vägar att vinna.

 

Asplöven – Kiruna AIF 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

Det bjöds på en underhållande match i Haparanda när hemmalaget tänkte studsade tillbaka efter den tunga säsongspremiären i söndags. Man mötte ett Kiruna AIF med vind i seglen efter derbysegern i måndags och det var två lag som verkligen skulle bjuda upp till dans! Spelmässigt var matchen jämn och lagen följdes åt hela vägen långt in i den tredje perioden, där ställningen var 2-2 fram tills att AIFs Viktor Lund kunde skjuta vad som skulle visa sig bli det matchavgörande 2-3-målet. Viktor Mikko kunde i slutminuten av matchen skicka in 2-4 i öppen kasse vilken förkunnade Kiruna AIFs andra raka seger.

Asplövens Henri Snäll var besviken efter matchen.

– Det är jämnt och små marginaler som fäller avgörande, konstaterar Snäll på klubbens hemsida.

 

Boden – Kalix 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

Boden tog emot Kalix i vad som skulle bli en tät och intensiv match. Efter en mållös första period kunde Kalix Emil Ström följa upp sin fina premiärmatch med att skjuta matchens första mål och därmed bryta dödläget. Det skulle dock bara dröja några minuter innan Tommy Wargh hade kvitterat matchen när han på passning från Johan Ceder satte pucken i nät. Kalix var det spelförande laget i perioden och de skulle också få utdelning ytterligare en gång innan periodvilan när Felix Olsson satte 1-2 i powerplay, ett resultat som stod sig matchen ut.  Olsson får dela titeln som matchvinnare tillsammans med målvakten Jacob Carlsson som räddade 27 av 28 skott i matchen.

 

 

//Marcus Malmsten

FOTO: http://www.asploven.com