Kalmar besegrade Troja och Kristianstad vann över Helsingborg under fredagskvällen

Troja-Ljungby – Kalmar 1-3

Nykomlingen Kalmar begav sig till Ljungby för att möta laget som trillade ner i Hockeyettan under våren.
Det blev en match där hemmalaget förde spelet men de fick inte till det i avslutsmomenten medan gästerna var effektiva och spelade smart.
Kalmar tog ledningen efter dryga tolv minuter av den första perioden när Kim Runermark överlistade Anton Svensson.
I den andra perioden ökade gästerna dessutom på till 0-2 genom Jimmie Svensson innan Troja-Ljungby kunde göra sitt första mål för kvällen.
Adam Byström Johansson fick in pucken bakom Robert Hestmann och inför den tredje perioden var det match i allra högsta grad.
Troja-Ljungby försökte och försö

kte men Kalmar spelade smart och låg i skottlinjen allt som oftast och när hemmalaget plockat ut sin målvakt för att spela med en extra utespelare kunde Jarkko Oikarinen skicka in pucken i den tomma kassen och avgöra matchen med sitt 3-1 mål.
Kalmar står därmed på sju poäng efter tre spelade matcher.

Kristianstad – Helsingborg 6-1

Kristianstad tog emot Skånekollegan Helsingborg och hemmalaget satte högsta fart redan från start.
1-0 kom samtidigt som klockan skulle slå över på sex minuter när Alexander Edström hittade en lucka på Joel Svensson.
Knappa tio minuter senare small det igen, Mikael Johansson överlistade Svensson och fixade 2-0.
Men bara en och en halv minut senare reducerade Casper Åkesson och det fanns en strimma av chans till poäng för Helsingborg efter den första perioden.
I den andra perioden fick de dryga 800 personerna i Kristianstads ishall bara jubla en gång. Hampus Forsling ökade på hemmalagets ledning till 3-1 efter fem minuters spel.
Men i den tredje perioden kunde Kristianstad lägga i en extra växel och dra ifrån Helsingborg målmässigt.
Tobias Dyk ordnade 4-1 efter sex minuter, Mikael Johansson ökade på efter tolv minuters spel och Zeke Back avslutade målskyttet med dryga fyra minuter kvar av matchen.
Kristianstad har därmed plockat åtta poäng på de första tre matcherna och har fått en bra start på säsongen.