Idel hemmasegrar under lördagen i norr

Örnsköldsvik – Asplöven 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)

Örnsköldsvik tog en skön första seger för säsongen när man besegrade Asplöven på hemmais. Trots en jämn förstaperiod kunde man dra ifrån och tillslut vinna komfortabelt.

I Örnsköldsvikslägret var det glada miner efter matchen.

– Naturligtvis mycket skönt med en vinst och jag tycker också att vi efter en svag inledningsperiod rycker upp oss. Jag hoppas att vi nu kan bygga vidare på det här och att vi imorgon mot Kiruna IF kan göra en bra match i tre perioder, summerar Örnsköldsvikstränaren Lennart Hermansson på klubbens hemsida.

I Asplöven vill man snabbt ladda om inför imorgon.

– En ganska jämn match där vi bjuder på alldeles för mycket lägen, konstaterar Asplövens tränare Henri Snäll på klubbens hemsida och menar vidare att man måste höja upp spelet inför morgondagens match mot Östersund.

– Spelet utan puck måste upp flera nivåer till morgondagens match.

 

Östersund – Kiruna IF 8-2 (3-0, 4-0, 1-2)

Östersund var tillbaka i hetluften efter att ha stått över onsdagens omgång och ser ut att ha fått upp ångan rejält. Man hade inga som helst problem med att städa av Kiruna IF med hela 8-2, där matchen i stort sett var avgjord redan efter första perioden. Poängbäst i hemmalaget var Daniel Magnusson med fina fyra poäng.

Från Kiruna IFs håll var det allt annat än muntert och tränaren Robert Lahti höll inte igen med orden på klubbens hemsida efter matchen.

– Vi blev totalt avklädda och var chanslösa, inget att säga om det. Vi vägde alldeles för lätt och var på tok för juniormässiga. Den här insatsen är bara att glömma och det är skönt att vi har chans till ny match och revansch redan i morgon, säger Lahti.

 

Kiruna AIF – Vännäs 6-4 (1-0, 2-2, 3-2)

Kiruna AIF är fortsatt obesegrade i årets upplaga av HockeyEttan Norra efter vinst i en svängig match mot Vännäs. Hemmalagets Daniel Taavo stod för ett riktigt fint mål i den andra perioden och hade utöver det tre assist i matchen och bidrog därmed starkt till vinsten.

Vännäs stod för en aningen överraskande svag insats efter att ha stått för fina prestationer i säsongsinledningen och tränaren Mattias Lund är besviken efter matchen.

– Tycker vi hade snackat bra om hur vi skulle agera och att vi skulle vara ödmjuka inför uppgiften. När matchen startar är vi inte ödmjuka och påslagna och börjar tidigt dra på oss utvisningar.  Vi hittade inte väger genom deras spel och gör inte de saker vi vi pratade om att göra och vi visste att de har spelskickliga forwards. Vi följer helt enkelt inte vår gameplan. Det var energilöst genom hela matchen och odisciplinerad. Trots detta är vi nära att kvittera men drar på oss några skitutvisningar i slutet och de kan göra mål. Vi slarvar bort matchen och det är för många som inte är påslagna, summerar en besviken Lund på klubbens hemsida.

 

Kalix – Teg 3-2 eft. förl (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)

Kalix fortsätter i vinnarspåret efter att ha plockat två poäng mot Teg hemma i Part Arena. Bortalaget stretade emot Kalixmaskineriet länge och väl och lyckades ta matchen till förlängning där Kalix Felix Olsson avgjorde med endast tio sekunder kvar att spela. Surt för Teg, med synnerligen rättvist sett till hur matchen såg ut och Umeålaget är säkerligen nöjda med att få med sig åtminstone en poäng.

 

Söndagens matcher:

15.00 Kiruna AIF – Teg

16.00 Kalix – Vännäs

16.00 SK Lejon – Piteå

16.00 Örnsköldsvik – Kiruna IF

16.00 Östersund – Asplöven

 

 

//Marcus Malmsten

FOTO: Kiruna AIF