Kallinge/Ronneby besegrade Hanhals

En match spelades i den södra serien under lördagen.

Kallinge/Ronneby tog emot Hanhals hemma i Soft Center Arena och publiken fick se en målrik match där åtta av de elva målen kom i mittperioden.

Adam Hirsch inledde målskyttet efter dryga nio minuter av den första perioden, och minuten senare kunde han även utöka till 2-0 i spel fem mot tre.
Hanhals reducerade till 2-1 efter knappa sexton minuters spel genom Robin Carlsson men Hanhals hade inte mycket att sätta emot hemmalaget denna lördag. Inte blev det lättare när Johan Holmberg fick lämna isen i förtid när han fick

en femma och KRIF fick spela ett långt powerplay.

Dryga två minuter in i den andra perioden fullbordade Hirsch sitt hattrick när han satte 3-1 bakom Arvid Söderblom.
Dryga minuten senare kom 4-1 genom Simon Mattson och tolv sekunder senare ordnade Niclas Lehmann 5-1, samtliga tre i det powerplay-spelet som KRIF fick av utvisningen på Holmberg.
Mattias Elfström reducerade efter knappa fem minuters spel men KRIF såg snabbt till att ledningen återigen var fyra mål stor. 26 sekunder efter reduceringen kom nämligen 6-2 genom Sebastian Magnusson.
Dryga minuten senare var det dags för Söderblom att plocka ut nästa puck ur sin kasse, Simon Hansson satte 7-2 och då var inte halva mittperioden spelad ännu.
När Hanhals sedan drog på sig en lagutvisning för abuse kom även 8-2, Karl Olofsson målskytt den gången.
I slutet av perioden lyckades Hanhals reducera till 8-3 genom Mattias Elfström men närmre än så kom aldrig gästerna.
Hemmalaget spelade av den tredje perioden på ett effektivt sätt och såg till att Hanhals aldrig kom närmare och KRIF går därmed upp på Allettan-plats i en haltande tabell.