Köpings förstaperiod knäckte Grums, nykomlingen slog Surahammar & Mariestad fortsatt obesegrade

Tre matcher i den västra serien under söndagen, den tredje omgången kompletteras först under måndagen när Borlänge och Tranås möts i veckans match.

Köping – Grums 6-3

Köping satte högsta fart direkt från första nedsläpp och visade att laget tänker vara med och slåss om topplaceringar den här säsongen.
Efter fem minuters spel hade laget redan gått ifrån till en 3-0 ledning.
Efter 2.35 gjorde Robert Eriksson 1-0, en minut och två sekunder senare ökade Marcus Viitanen på till 2-0 och när klockan stod på 4.47 hade Johan Eek satt 3-0.
Då bytte Grums målvakt för att få stopp på blodflödet och det fungerade en stund. Lukas Söderlund reducerade till 3-1 efter dryga elva minuter och det var ställningen i paus.
I den andra perioden kunde sedan Söderlund reducera ytterligare en gång och det kändes som att Grums var på väg tillbaka in i matchen. Men med dryga 20 sekunder kvar av perioden satte Jonathan Ström 4-2 och då var det rullgardin ned för Grums.
Emil Eriksson ökade på till 5-2 i den tr

edje perioden, Robert Thellberg reducerade när det återstod 37 sekunder och Emil Norstedt fastställde slutresultatet till 6-3 i tom kasse.

Mariestad – Forshaga 4-1

Mariestad hade inte några större besvär att besegra Forshaga under söndagseftermiddagen. Oskar Norlöv inledde målskyttet efter 7.31 i den första perioden och Ahlbin Hernod ökade på till 2-0 efter 14.21. Efter det hade hemmalaget god kontroll på händelserna och såg till att Forshaga inte skapade speciellt många heta chanser.
De fick en bra chans i den andra perioden, den förvaltade Filip Nordström efter dryga minuten men Mariestads ledning kändes aldrig hotad.
Lucas Larsson fixade 3-1 i inledningen av den tredje perioden och Douglas Lögdal punkterade tillställningen med sitt 4-1 mål efter sju minuters spel.
Mariestad står därmed fortfarande på full pott efter tre spelade matcher.

Surahammar – Malung 2-5

De två lagen som inför omgången stod på noll poäng möttes under söndagen, hemmalaget hade inför dagens match ännu inte gjort mål i årets Hockeyetta.
Det var dessutom gästande Malung som tog ledningen i matchen, i spel fem mot tre kunde Jonas Kapla göra sitt första mål för säsongen och ge nykomlingen ledningen.
Jakob Hård af Segerstad ökade på gästernas ledning i den andra perioden fram till 0-2 innan Surahammar gjorde sitt första mål i årets seriespel.
12.38 in i mittperioden, alltså efter totalt 152 minuter och 38 sekunder kom årets första balja för Surahammar när Tom Olsson överlistade Robin Christoffersson.
I den tredje perioden spelade Malung smart och försökte att inte ge Surahammar några kvitteringslägen. När sedan Marcus Persson satte 1-3 kändes det avgjort.
Dryga minuten senare ökade dessutom Jonas Kapla på till 1-4 och matchen var avgjord.
Jakob Forslund reducerade när det återstod sju minuter av matchen men Surahammar kom aldrig närmre, istället fastställde Patrick Eriksson slutresultatet till 2-5 och Surahammar är därmed fortsatt utan poäng i årets Hockeyetta.