Skrällsöndag i norr

Östersund – Asplöven 2-3 (1-0, 0-3, 1-0)

Uträknade Asplöven chockade alla under söndagen när man tog en imponerande stark bortaseger mot seriefavoriterna Östersund. Trots ett 1-0-underläge efter den första perioden kunde man tack vare en stark andraperiod vända matchen och tillslut vinna med 2-3. Stor hjälte blev inlånade Bodenmålvakten Carl-David Almqvist med sina 41 räddningar.

Asplöventränaren Henri Snäll var naturligtvis nöjd efter matchen.

– Vi gör en stark laginsats med ett bra målvaktsspel som bäddar för tre poäng, säger Snäll till klubbens hemsida och menar vidare att man lyckades bra med att hålla anstormande Östersund ifrån sig i slutet av matchen.

– Även fast dom har mycket skott i tredje så har dom få heta chanser, avslutar Snäll som framhäver hela laget och målvakten Almqvist.

 

Örnsköldsvik – Kiruna IF 3-5 (1-2, 2-2, 0-1)

Kiruna IF studsade tillbaka efter storförlusten mot Östersund när man tog en oväntad skalp på bortais mot Örnsköldsvik. Jesper Landström, Andreas Kero och Simon Thyni lade grunden till segern med två poäng v

ardera samtidigt som Jesper Eriksson stod för en stabil insats i målet.

I Örnsköldsvik menar tränaren Lennart Hermansson att man har mycket att jobba på i veckan.

– Vi får jobba vidare. Nu har vi en vecka innan vi ska iväg till Haparanda och Kiruna nästa helg. Man ser idag att vi har alldeles för dåligt passningsspel för att vi ska få något flyt i spelet, summerar en besviken Hermansson på klubbens hemsida.

 

Kiruna AIF – Teg 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)

Kiruna AIF bara fortsätter vinna och är i och med eftermiddagens segern mot Teg faktiskt i delad serieledning i en haltande tabell. Nykomlingen hade inga som helst problem med att städa av Teg, som måhända hade svårt att ladda om efter att man snodde poäng av Kalix tidigare under helgen. En tydlig matchvinnartrio i AIF för dagen blev Jacob Hansson och Viktor Lund, som med två mål vardera får sällskap av målvakten Carl Hjälm.

 

SK Lejon – Piteå 0-4 (0-2, 0-2, 0-0)

Piteå plockade ner SK Lejon på jorden igen efter Skellefteålagets skrällseger mot Örnsköldsvik i premiären när man tog en komfortabel 0-4-seger i Skellefteå Kraft Arena under söndagseftermiddagen. Joakim Högberg gjorde föga förvånande två av målen och en stabil Albin Ström räddade samtliga 20 Lejonskott.

 

Kalix – Vännäs 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Kalix fortsätter sitt segertåg och även om det satt långt inne mot Vännäs kändes segern aldrig speciellt hotad. John Hanssons 2-1-mål tidigt i den andra perioden stod sig matchtiden ut och får Vännäs del vänder man hem till Västerbotten med noll poäng efter helgens matcher.

Trots förlusten är Vännästränaren Mattias Lund nöjd med att laget höjde sig från lördagsmatchen mot Kiruna AIF.

– Självklart surt, men idag var vi ett helt annat lag och gör en bra match. I tredje pressar vi på och tar ut målvakten men vi fick inte med oss något, dessutom extra surt att de gör 2-1 efter att en våra backar fått ett felskär och ramlade.Vi hade ett bra snack under morgonen och vi följer våra grunder och det känns därför surt att vi inte får med oss några poäng, vilket jag tycker vi förtjänar i dag, summerar Lund på klubbens hemsida.

 

//Marcus Malmsten

FOTO: http://www.asploven.com