Inför omgång fyra av den västra serien

Hockeyettan rullar vidare, det är redan dags för den fjärde omgången av den västra serien.

Som vanligt ger vi er en kortare inför matchen artikel med odds från Svenska Spel och med länkar till de matcher som webbsänds.

Tranås – Surahammar (1.14, 7.60, 8.40)

Tranås har ännu inte förlorat under ordinarie matchtid i årets Hockeyetta, under onsdagskvällen tar de emot seriens enda nollpoängare i form av Surahammar.
Tranås spelade så sent som i måndags kväll match mot Borlänge och vann då efter straffar, orkar laget ladda om till matchen mot Surahammar, som i sin tur har allt att vinna.
Länk till webbsändningen hittar du HÄR

Malung – Mariestad (4.70, 5.80, 1.35)

Serieledande Mariestad beger sig till Dalarna för att möta nykomlingen i serien, Mariestad har ännu inte tappat någon poäng och har bara släppt in tre mål på de tre första matcherna.
Malung tog sin första seger i förra omgången när laget bortaslog Surahammar med 5-2.
Länk till webbsändningen hittar du HÄR

Forshaga – Köping (2.20, 4.70, 2.20)

Enligt Svenska Spel kan den här matchen gå precis hur som helst, inget av lagen är favorittippat mer än det andra. Köping har inlett serien med två segrar, över Arboga och Grums medan Forshaga bara vunnit en match, borta mot Malung i omgång två.
Länk till webbsändningen hittar du HÄR

Arboga – Borlänge (3.55, 5.10, 1.55)

Två lag som fick spela kvalserie förra säsongen, Arboga för att hänga kvar och Borlänge för att ta klivet upp. Borlänge spelade veckans match i måndags och hade ledningen fram tills det återstod en minut av ordinarie speltid innan Tranås kvitterade och sedan tog med sig bonuspoängen efter straffar.
Arboga kommer samtidigt från två raka segrar över Lindlöven och Kumla.
Länk till webbsändningen hittar du HÄR

Skövde – Kumla (1.60, 5.00, 3.33)

Efter att ha blivit överkörda i den tredje perioden i premiären och förlust med 7-1 mot konkurrenten Mariestad så har Skövde vaknat till och vunnit två raka matcher, 4-3 mot Köping och 4-2 borta mot Lindlöven, nu väntar Kumla som vann sin premiär mot Surahammar med 5-0 men sedan haft svårt att få till det, 1-8 mot Tranås och 4-5 efter förlängning mot Arboga.
Länk till webbsändningen hittar du HÄR

Grums – Lindlöven (2.70, 4.90, 1.82)

Grums inledde serien med att slå lokalkonkurrenten Forshaga med 5-3 i premiären men sedan har det gått tyngre, 1-3 mot Mariestad och 3-6 mot Köping är facit de senaste omgångarna. Nu väntar Lindlöven som bara tagit en poäng så här långt på säsongen, i premiären hemma mot Tranås, då ledde Lindlöven med 4-1 efter halva matchen men tappade och föll i förlängningen, sedan dess har det blivit 2-3 mot Arboga och 2-4 mot Skövde, kan laget vända trenden i Värmland?
Länk till webbsändningen hittar du HÄR

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath

Arkivbild: Jörgen Notes