Uddamålsförlust mot Enköping

Hammarby gjorde på nytt en bra match, kanske den bästa hittills, men marginalerna är fortsatt inte på vår sida och det blev uddamålsförlust mot Enköping.

Att bortalaget hade ett bra power play visste vi på förhand, och det var därför olyckligt att de fick ett sådant läge redan efter knappa två minuter. Hammarbys box play visade sig också fungera väldigt bra den här kvällen, men när den andra utvisningen kom efter åtta minuter fick Enköping ändå pucken i nät.
Den första perioden var jämn med ett litet spelövertag för Bajen, men det enda målet i perioden var bortalagets.

I andra perioden var det Enköpings tur att åka på en tidig utvisning, och då visade även Hammarby upp ett bra numerärt överläge. Nestor Plarsmo fick på en praktträff och kvitterade, hans första mål för säsongen. Enköping svarade upp snabbt och återtog ledningen ett par minuter senare, vilket inte kändes helt rättvist då Hammarby nu tagit över och var det bättre

laget. Det var bokstavligt talat stolpe ut – Bajen var bara en retfull ramträff från att kvittera.

Hammarby fortsatte att hålla ett bra tempo i den tredje perioden och parkerade nu i anfallszon långa stunder. Det spelmässiga övertaget var stort, men även den andra målburen räddade bortalaget den här kvällen – ytterligare en ramträff och flera bra skott fick vi se, men tyvärr studsade det inte Hammarbys väg. De få lägen som bortalaget skapade hade Rasmus Eklöf bra koll på, han stod för en bra insats i sin första seriematch för säsongen.
Enköping hade en puck inne när Bajen hade plockat ut målvakten i slutet, men det målet blev bortdömt för offside och matchen slutade därmed 1-2.

På de fyra inledande hemmamatcherna har det nu blivit en vinst och tre förluster. Samtliga tre har kommit mot tippade topplag, i matcher där Hammarby hållit jämna steg med motståndarna och haft en del missflyt – mot Enköping var man det bättre laget spelmässigt.
Med andra ord finns det ingen anledning till oro trots den skrala poängskörden, fortsätter Hammarby spela som ikväll kommer segrarna förr snarare än senare!

I nästa omgång väntar Hammarbys första bortamatch, mot Gripen (Nyköping) som blandat och gett hittills men närmast kommer från en skrällseger mot Visby/Roma. Förra säsongen var samtliga matcher lagen emellan oerhört jämna, bl.a. två straffavgöranden, och det är upplagt för ny dramatik mellan två lag som lär vara mycket sugna på tre poäng och klättring i tabellen!