Boden och Piteå vinnare i veckan

Boden – SK Lejon 6-1 (4-0, 1-0, 1-1)

Onsdagskvällens match i Boden där hemmalaget tog emot Lejon skulle snabbt visa sig bli en ensidig historia. Redan efter den första perioden var ställningen 4-0 till Boden och matchen var i princip avgjort. Lejon kunde målmässigt stå emot bättre de två resterande perioderna och när slutsignalen gick stod siffrorna 6-1 på tavlan. Boden vann skottstatistiken med förkrossande 46-6 och en stor eloge ska ges till Lejonmålvakten William Wikström, som blev inbytt vid ställningen 4-0 och räddade 33 skott. Poängbäst i Bodens första seger för säsongen var Lucas Hedlund, Alfons Nordberg, Johan Ceder, Tommy Wargh, Viktor Sandberg och Sebastian Huczkowski som alla stod för två poäng. Noterbart var även att Petter Lasu Nilsson var tillbaka i Bodenbåset, vilket verkar ha gett effekt.

Höjdpunkter från matchen finns att se här.

Kiruna IF – Piteå 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

Piteå tog tredje raka segern när man under gårdagen reste till Kiruna för match mot IF. Efter en mållös förstaperiod kunde Joakim Högberg bryta dödläget i mitten av den andra perioden med sitt femte (!) mål för säsongen och bara minuten senare dubblade Alexander Selin ledningen med sitt 0-2. I den tredje perioden spelade Kiruna IF upp sig och vinner skottstatistiken med klara 12-6 men hade förtvivlat svårt att få in en puck bakom duktiga Piteåmålvakten Joel Vännström. Matchen slutat istället med att Carl Becker sätter 0-3 i tom kasse, Piteå håller nollan för andra matchen i rad och tar ytterligare en seger.