Inför helgen: obesegrade Kiruna AIF ångar vidare

Nykomlingen Kiruna AIF har vait den norra seriens stora överraskning så här långt när man fyra matcher in på serien fortfarande inte har förlorat. Faktum är ett enda poängtappet kom i premiärderbyt mot Kiruna IF där man vann efter straffar, efter det har man tagit full pott mot Asplöven, Teg och Vännäs.

I helgen rullar bussen mot Västerbotten för returmöten mot Vännäs och Teg och det är en taggad Kiruna AIF-försvarare i Sebastian Pettersen som på klubbens hemsida ser fram emot helgen.

– Kul att få åka buss igen! Blir nog en spännande helg, jag kan tänka mig att matchbilderna kommer se lite annorlunda ut än vad de gjorde när vi mötte dom här hemma, men det gör inte oss något.

Pettersen är inte förvånad över lagets framfart under inledningen av säsongen.

– Jag tycker det är riktigt roligt att se att vi får ihop det på ett så pass bra sätt som vi gör. Alla vet lagets kapacitet och efter det jobbar vi, det gäller bara att fortsätta på samma spår nu och fortsätta jobba på de saker som behöver förbättras.

Avslutningsvis lyfter Pettersen fram lagsammanhållningen som en framgångsfaktor för Kiruna AIF.

– Vi är ett lag som vet våran kapacitet och spelar efter den. Om vi följer våran game plan varje match kan jag garantera att vi är med och slåss om tre poäng varenda match. Vi har en lagsammanhållning som är helt fantastisk och det bidrar nog väldigt mycket till att alla gör sitt jobb och alla vill åt samma håll.

 

Det är inte bara Kiruna AIF som spelar matcher i helgen utan även Kalix reser söderut för returmöten Teg och Vännäs, samtidigt som Örnsköldsvik åker till Norrbotten för att leta efter formen mot Asplöven och Kiruna IF.

Helgens samtliga matcher:

Lördag 16.00 Asplöven – Örnsköldsvik (1:2,20  X:4,35  2:2,28)*

Lördag 16.00 Vännäs – Kiruna AIF (1:1,55  X:4,75  2:3,75)*

Lördag 16.00 Teg – Kalix (1:3,95  X:4,90  2:1,50)*

Söndag 16.00 Vännäs – Kalix

Söndag 16.00 Teg – Kiruna AIF

Söndag 18.00 Kiruna IF – Örnsköldsvik

*Odds från Svenska Spel

 

 

//Marcus Malmsten