Östra serien: Jämn fredagsmatch samt allt inför resterande matcher i helgen

I den östra serien väntar matcher både lördag och söndag men redan under fredagen drabbades Visby/Roma och Huddinge samman. Vi ger er som vanligt allt inför lördagens och söndagens matcher tillsammans med odds från Svenska Spel men sammanfattar naturligtvis först fredagens match.

Visby/Roma-Huddinge 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0)

Som vanligt när dessa lag möts blev det ett tufft och jämnt möte och efter en bra start med ett ledningsmål redan efter 1.15 kunde Visby/Roma knipa extrapoängen efter straffläggning. Visbykaptenen Mikael Adamsson stod för ett mål under ordinarie tid och också för den avgörande straffen. Annars var det hög kvalité på målvaktsspelet i matchen där de båda Daniel (Marmenlind och Fahlström) storspelade och räddade 38 respektive 35 skott.

Enköping-Väsby (Odds: 2.01, 4.80, 2.40) Lördag 16.00

Enköping har inlett serien riktigt bra och har ännu inte förlorat någon match. Senast tog man en stark bortaseger mot Hammarby med 1-2 efter ett stabilt målvaktsspel. Nu besöker Väsby Bahcohallen, laget som placerar sig på en femteplats  var riktigt nära en imponerande upphämtning senast mot Hudiksvall. Där låg man under med 5-0 men hämtade upp det till först 5-3 och sedan 6-5 vilket m

atchens resultat skrevs till.

Sollentuna-Visby/Roma (Odds: 2.85, 4.80, 2.40) Söndag 15.00

Hemmalaget började med en seger följt av två förluster men hittade senast tillbaka till vinnarspåret då man vann borta mot Hanviken med 2-5, fortsätter man på det spåret under söndagen? Visby/Roma har blandat och gett lite i inledningen men tog, som vi ovan redogjorde, en stark straffseger mot Huddinge senast. Mikael Adamsson har gjort fem mål på de fem inledande matcherna, fortsätter kaptenen producera?

Huddinge-Vallentuna (Odds: 1.17, 7.20, 7.50) Söndag 16.00

Huddinge är fortfarande utan förlust på ordinarie tid med sina nio poäng på de fyra första matcherna och där har forwarden Anton Kalte inlett bra med sju poäng vilket han toppar den interna poängligan med. Vallentuna, med bara tre matcher spelade ännu, har en seger och två förluster. Senast kommer man från en förlust mot Enköping med 2-1.

Nyköping-Hammarby (Odds: 1.75, 4.85, 2.90) Söndag 16.00

Nyköping har haft en blandad start på säsongen men kanske är man på gång nu? Senast vann man med 5-2 mot Visby/Roma där Mathias Hellgren stod för två mål och en assist och leder den interna poängligan på totalt sex poäng. Hammarby har två raka förluster och har kammat ihop tre poäng på de fyra första matcherna, kan man plocka nya poäng mot Nyköping?

Hanviken-Segeltorp (Odds: 4.60, 5.75, 1.36) Söndag 16.00

Hanviken har haft en ganska tuff start och är ett av de två lagen som ännu inte vunnit under ordinarie tid, de två poängen man har plockades efter en övertidsseger mot Nyköping. Däremot har nykomlingarna Segeltorp börjat bra och har inte förlorat under ordinarie tid än. Senast besegrade man den andra nykomlingen Trångsund med hela 6-2, där Dennis Nordström stod för två mål och en assist vilket gör honom till delad intern poängligaledare med Nicklas Nilsson på sju poäng.

Trångsund-Hudiksvall (Odds: 8.10, 7.45, 1.15) Söndag 16.00

Nykomlingarna Trångsund står fortfarande på noll poäng efter fem spelade matcher och förlorade senast med 6-2 mot Segeltorp, kan man överraska mot tabellettan nu och knipa sina första poäng? Hudiksvall har tagit 12 av 12 möjliga poäng hittills och kommer senast från en 6-5 seger hemma mot Väsby där man dock hade ledningen med 5-0 men darrade rejält mot slutet. Hudiksvalls Sebastian Manberg leder östras poängliga på nio poäng tätt följt av lagkamraten Henrik Marklund på åtta.

/Mathias Berglund