Sura nära första poängen

Surahammar – Arboga 1-2 (1-2, 0-0, 0-0)

Surahammar inkasserade under eftermiddagen sin femte förlust på lika många matcher. Men i dagens match var poängen nära för ”Sura” men en storspelande Lukas Klarström i Arbogamålet satte stopp för Stefan Anderssons mannar.

Samtliga tre mål i matchen gjordes i den första perioden. Det var hemmalaget Surahammar som tog ledningen genom Jens Eriksson på straff. Kvitteringen kom efter 16.29 genom backen Alexander Hellgren som ifjol spelade i Surahammar. Mindre än två minuter efter kvitteringen tar Arboga ledningen genom Alexander Kovalonok. I den andra och tredje perioden forcerade Surahammar för att nå en kvittering. Men trots ett klart övertag såväl spelmässigt som i skottstatistiken så lyckades man inte överlista Arbogas målvakt Lukas Klarström.

– Jag tycker att mitt spel kändes bra idag, fick bra hjälp av backarna med returerna och jag fick hjälp att se dom flesta skotten. Lagets insats var vi kanske inte helt nöjda med och vi kom väl inte riktigt upp i den nivån vi vill vara på men å andra sidan så är det starkt att vinna dom matcherna när spelet inte stämmer till hundra procent, säger matchvinnaren Lukas Klarström.

/Mats Tjernström