Hockeyettan södra: Nybro upp på andraplatsen

Vimmerby  – Hanhals 3-2
Vimmerby ägde de mesta av spelet under matchen mot Hanhals men den första perioden stod det 0-1 på resultattavlan. Mycket tack vare ett magnifikt målvaktsspel av Hanhalsmålvakten Scott Hector. I den andra perioden kvitterar Vimmerby i spel fem mot fyra genom Sebastian Åkesson. Fem minuter senare står det 3-1 på tavlan efter två mål i rask takt signerade Jakob Karlsson och Sebastian Åkesson. I den tredje perioden lyckas Hanhals reducera till 3-2 men någon kvittering var aldrig riktigt nära

.

– Jag tycker att vi har flera nivåer att plocka fram, överlag gör vi ingen bra match idag men det är ändå starkt att vinna med 3-2 när vi inte spelar vår bästa hockey. Det är alltid skönt att få hänga dit den och hjälpa laget till vinst. Jag tycker att vi har blandat och gett lite, men överlag en bra säsongsinledning. Vi har vunnit fyra av fem matcher så nu är det bara att jobba på och fortsätta vinna matcher, säger Vimmerbys tvåmålsskytt Sebastian Åkesson.

Helsingborg – Nybro Vikings 3-6
Fem minuter in i den tredje perioden kvitterade Helsingborg till 3-3 genom Jonatan Zarwel. 56 sekunder sätter Nybros Alex Ek matchavgörande 4-3. Under matchens slutskede kontrar Nybro in två mål under Helsingsborgs forcering.

Kalmar – Halmstad 5-4
Kalmar vinner kvällens match mot Halmstad med 5-4 trots att man släpper in fyra mål på bara 17 skott. Lagen följdes under matchen åt och avgörande kom först sju minuter innan slutsignalen, matchvinnare blev Victor Crus-Rydberg.