Storsegrar för Borlänge och Tranås

Fyra matcher spelades idag i den västra serien. Topplagen Borlänge och Tranås vann båda stort medan Köping stod för omgångens knall då man slog Mariestad på straffar.

Borlänge – Skövde  8-0 (3-0, 4-0, 1-0)

Borlänge mot Skövde har genom åren spelat många tuffa och jämna matcher. I dag körde tabelltvåan Borlänge över Skövde med hela 8-0 och en skottstatistik på 48-16. Skövde hade ingen rolig afton i Borlänge Ishall. I såväl första som andra perioden släpper man in mål tidigt. Borlänge gör dessutom ett mål i numerärt underläge. Skövdetränaren Johan Hellström provade att byta målvakt efter halva matchen men inte heller det fick någon effekt.

– De kändes bra från start och vi gick in med självförtroende, vilket gav utdelning. Så blev en skön start. Börjar kännas bättre och bättre, och har varit bra träning off ice och on ice. Sen har grabbarna tagit emot mig bra. Så tiden här har fungerar bra tycker jag, säger forwarden Christoffer Jansson

Tranås – Malung 6-0

Serieledande Tranås fortsätter imponera. I dagens match vann man med 6-0 mot nykomlingen Malung. Efter en spelmässigt jämn första period så gasade Tranås ifrån sina motståndare med två tidiga mål i den andra perioden.  Malung tar efter timeout efter Tranås tredje mål och står upp bra i slutet av den andra och början av den tredje perioden. Under andra halvan av den tredje perioden tar Tranås åter tag i spelet och lyckas göra tre mål på dryga sex minuter.

– Jag tyckte matchen var lite upp ner till en början, men sen tyckte jag vi jobba ner dom och gjorde mål på våran chanser. En mycket skön vinst, säger Tranåsforwarden Anton Blomberg

Köping – Mariestad 5-4 str.
Köping stod för omgångens knall och spräckte garanterat många tipsrader genom att vinna på straffar hemma mot Mariestad. Köping hade under matchen hela sex stycken utvisningar under den första och andra perioden men klarade ändå att hålla jämna steg med de erkänt duktiga Powerplay-laget Mariestad. I den tredje perioden satte rutinerade Lasse Jinghage 4-4 och tvingade favoriten till övertid. Under övertidsperioden vann gästande Mariestad skottstatistiken med 5-0 men man lyckades inte få hål på Christoffer Hanning i Köpingskassen. Lasse Jinghage blir sedan matchvinnare då han sätter den avgörande straffen.

– Det var en tight och intensiv match skulle jag säga.  Vi får slita mycket i boxplay, men jag tycker vi krigar på ruggigt bra och ger oss aldrig. Tycker vi har visat nu i inledningen av serien att vi vill komma högre upp än tidigare säsonger, så detta var ett bra kvitto på att vi är på rätt väg genom att slå en av förhandsfavoriterna till seriesegern. 4 mål insläppta brukar sälla räcka till några poäng så idag får jag tacka laget som lyckades producera 5 mål framåt åt mig, min match gick lite upp och ner som för laget, men skönt att avsluta med att knipa extrapoängen, säger Köpingsmålvakten Christoffer Hanning.

Forshaga – Lindlöven 2-5
Lindlöven vinner en tät och jämn match mot Forshaga med klara 5-2 efter två mål i tom bur i matchens slutskede. Matchen visade sig bli en målvaktsmatch mellan Jonas Westerlund i hemmamålet och rutinerade Sammy Gustafsson i Lindlövens mål. Sammy drog längsta strået och räddade hela 21 av 23 Forshagaskott. Målmässigt hade Lindlöven en 3-2 ledning efter två perioden och i matchens slutskede kunde man göra 4-2 och 5-2 i tom bur då Forshaga försökte forcera fram ett mål.