Veckans match: Inför toppmötet mellan Kallinge-Ronneby och Kristianstad

Veckans match nummer tre säsongen 18/19 spelas imorgon måndag. Det är tabelltrean i den södra serien Kallinge-Ronneby som tar emot tabelltvåan Kristianstad. Så det är upplagt för en riktig kanonmatch.

Hemmalaget Kallinge-Ronneby har under de inledande fyra matcherna tre segrar och en förlust. Förlusten kom mot rivalerna Mörrum i premiäromgången. Gästande Kristianstad har endast tappat en poäng under sina fyra första matcher. Poängtappet kom i bortamatchen mot Hanhals som slutade 3-3 efter ordinarie tid och efter en mållös sudden death så avgjorde Victor Laz under straffläggningen.

– Det känns bra inför måndagen. Vi har haft ett bra driv på träningarna i veckan. Och vi förväntar oss en tuff derbymatch. Kristianstad är ett lag som har ett högt tempo så det gäller att vara med, säger Kallinge-Ronnebys assisterande tränare Joakim Andersson.

– Vi har en god känsla in för matchen. Vi har vunnit fyra matcher utan att prestera på topp och se fram emot att möta ett bra Kallinge.Vi saknar forwardstrion Herman Hansson, Roger Ohlsson, Marcus Sirén som är skadade. Dessutom är Malte Sjögren sjuk så vi kommer inte att komma med mer än dryga tre femmor. Jag tror och hoppas på en fysiskt match med högt tempo och lite känslor,  säger Kristianstads tränare Mikael Gath.

Svenska spels odds på matchen: ( 1: 2.05, x: 4.25, 2: 2.50)

Matchen sänds live via Hockeyettan TV samt via Sportbladet. Sändningen börjar 18.45.

/Mats Tjernström

Foto: Jonathan Persson