Knapp förlust i Nyköping

Hammarby hade ledningen två gånger om, och fick ett mål bortdömt, när det blev en ny knapp förlust i söndagens bortamatch mot Nyköping Gripen.

Hammarby fick en strålande start med ett mål i numerärt överläge redan efter 2.35 – Oscar Skiölds tredje kasse för säsongen. Glädjen blev dock väldigt kortvarig, hemmalaget kvitterade bara 22 sekunder senare.
Kenny Salander gav Hammarby ledningen igen efter ett riktigt klapp-klappanfall i mitten av perioden. Gripen fick dock in en kvittering till innan den händelserika första perioden var till ända, efter en situation där det från läktarhåll såg ut som att Hammarbymålvakten Rasmus Eklöf hade handsken på pucken. Målet godkändes dock, och det var

2-2 på tavlan.

Gripens duktiga förstakedja låg bakom målet när hemmalaget tog ledningen för första gången i matchen fem minuter in i den andra perioden. Hammarby hade sedan en kvitteringspuck inne efter ett bra skott av Linus Carlsson, men det målet dömdes bort på grund av spelare i målgården. Marginalerna och domsluten fortsätter att vara emot Hammarby kring målburarna den här veckan, i både hockey och fotboll…

Underläge inför den sista tredjedelen alltså, men Hammarby hade inte gett upp och Kenny Salander kvitterade till 3-3 med sitt andra mål för dagen. Tyvärr blev det inte fler mål framåt, istället var det Gripen som på nytt tog ledningen med drygt fem minuter kvar. Stärkta av målet kunde hemmalaget hålla undan, och punkterade också matchen definitivt med 5-3 i tom kasse halvminuten före slutsignal.

Det var en ganska fartfylld match med två lag som spelade bra hockey i anfallszon, men försvarsspelet var inte lika bra alla gånger och det skapades en hel del farligheter utöver målen för bägge lagen. Återigen en jämn match där Hammarby förlorar knappt, och det är också idag effektiviteten i anfallszon kombinerat med en del ”stolpe in” som väger över till motståndarnas fördel. Hammarbys tabellposition speglar inte hur spelet har sett ut under de första fem omgångarna.

Nästa match spelas på onsdag, då Huddinge gästar i SDC-hallen.