Teg – Kiruna AIF 30 sep 2018

Teg stod på andra sidan rödlinjen under söndagen och AIF kom ut på tå och tog tag i händelserna direkt. Man fick också en bra start redan efter dryga två minuter när Emil Jakobsson satte ledningsmålet efter att Viktor Mikko förarbetat. AIF fortsatte att föra matchen och skapade ett par bra chanser b la genom Viktor Lund i power play och backen Marcus Rhodin, men det skulle ta ända till slutminuten innan tvåan kom. Och så den kom sen! Marcus Rhodin klappade på strax innanför blålinjen och nätet bakom hemmamålvakten stod ut som en strut. Hårt och snyggt och Marcus första mål i

AIF-tröjan. 13-10 till AIF i skott.

Andra perioden blev något sämre och hafsigare spelmässigt. Hemmalaget reducerade efter dryga sju minuter när AIF slarvat med markeringen i egen zon. Det blev dock inga fler mål i den andra perioden trots ett par utvisningar åt bägge håll. Skotten 13-5 till Teg.

Tredje perioden så och AIF låg rätt i sina positioner och Jacob Hansson Geidon fick med sig Daniel Taavo i en snabb omställning och serverade Bulldozer närmast öppet mål fram till 3-1 efter sju minuter. Målet punkterade i praktiken matchen och minuterna rann sedan fort iväg med få avblåsningar. Calle Hjälm redde ut ett par halvchanser och när AIF fick numerärt överläge med två minuter kvar spelade man effektivt på klockan. Skotten totalt 30-24 till Teg och en bra genomförd bortamatch av AIF.

Tre poäng med i bussen hem till Kiruna (plus en från Vännäs igår, totalt 4 alltså från helgen). Marcus Rhodin utmärkte sig bakåt, framåt var kedjan med V Lund, V Mikko och E Jakobsson pigg och ett extra plus till Daniel Taavo som visade härlig energi matchen igenom. Nu väntar tio dagar utan matcher innan Kalix gästar Lombia onsdagen den 10 oktober.