Troja-Ljungby har vaknat till ordentligt och Tyringe plockade sina första poäng

I den södra serien spelades det under onsdagen fyra matcher i den sjätte omgången.

Hanhals – Troja-Ljungby 2-7

I Kungsbacka var förra säsongens allsvenska lag, Troja-Ljungby på besök och gästerna visade stundtals upp fin ishockey.
Men det var Hanhals som tog ledningen i matchen, Anton Avehag överlistade Anton Svensson efter knappa fyra minuter. Innan den första perioden hade dock gästerna vänt på steken och kunde gå till vila i ledning efter att Mikael Roslund och Jonatan Nielsen gjort var sitt mål.
I den andra perioden gick Troja-Ljungby på knock och avgjorde tillställningen.
Först gjorde Johan Lindholm 1-3 efter 4.24, Mattias Åkesson ökade på till 1-4 efter knappt 14 minuter och innan perioden var över hade Tobias Törnkvist fixat 1-5.
Troja-Ljungby fortsatte på samma sätt i inledningen av den tredje och Hampus Andreen satte 1-6 efter 2.37.
Gustav Jonsson reducerade i slutskedet av matchen men tröstmålet räckte knappast och Alfred Andersson fastställde slutresultatet till 2-7 med 42 sekunder kvar att spela. En seger som innebär att Troja-Ljungby i skrivande stund ligger på en Alletta-plats.

Tyringe – Dalen 7-3

Tyringe kom till kvällens match med noll poäng och under början av matchen märktes det ganska tydligt. Dalen styrde och ställde och tog ledningen redan efter 51 sekunder genom Jonathan Tholander.
Två minuter senare ökade Victor Romfors på till 0-2 och uppf

örsbacken för Tyringe såg gigantisk ut.
Men Kevin Eriksson reducerade efter fjorton minuters spel och tände en strimma av hopp i hemmalaget.
När sedan Emil Larsson kvitterade knappa minuten in i mittperioden började det väga över till Tyringes fördel.
Nio minuter senare fixade även Sebastian Freed Karlsson ett ledningsmål för Tyringe och självförtroendet började växa i hemmalaget.
När sedan Denny Deanesi satte 4-2 gick luften ur Dalen.
Tobias Fridh utökade ledningen minuten in i den tredje perioden och Oliver Celec satte 6-2 efter knappa fem minuter.
Det skulle även bli 7-2 på straffslag genom Joakim Törnqvist efter 12.31 innan Dalen lyckades reducera och fastställa slutresultatet till 7-3 genom Johan Larsson.

Mörrum – Kalmar 5-2

Nykomlingsmöte i Mörrum under onsdagen innebar att Kalmar var på besök.
Men det var hemmalaget som inledde matchen bäst och tog också ledningen, Sonny Karlsson satte dit ledningsmålet efter 13 minuters spel.
Men i mittperioden kom kvitteringen från Kalmar, i spel tre mot fem, slog Jesper Sellin en passning till Robert Bergdahl som lyckades skicka in pucken i nätet bakom Sebastian Ericsson i hemmakassen.
Men Sonny Karlsson gav Mörrum ledningen på nytt efter fem minuter och Gabriel Altberg ökade på till 3-1 halvvägs in i perioden.
När samma Altberg satte 4-1 i början av den tredje perioden var matchen avgjord, då orkade inte Kalmar resa sig.
Andreas Ahlberg Silverberg ökade på till 5-1 efter dryga fem minuter av den tredje perioden innan gästerna fick till ett tröstmål genom Jarkko Oikarinen men Kalmar var aldrig nära poäng i den här matchen.

Halmstad – Kallinge/Ronneby 2-5

KRIF kom till Halmstad efter en tung förlust mot Kristianstad i måndags men gjorde ändå det bästa de kunde efter förutsättningarna.
Den första perioden blev mållös trots att Halmstad fick chansen att spela fem mot fyra under fem minuter efter att Sebastian Magnusson visats ut för en hård tackling på en hemmaspelare.
Men i den andra perioden var det hemmalaget som tog ledningen, Melker Iversen satte dit ledningsmålet efter två minuter men Eric Backman kvitterade sex minuter senare. Innan mittakten var över hade Kallinge/Ronneby dessutom tagit ledningen i matchen, Filip Andersson hittade en lucka på Anton Malmborg efter 16 minuters spel.
Men Halmstad tänkte inte ge sig så lätt, två minuter in i den tredje perioden kvitterade Markus Nygren till 2-2. Men när Kallinge/Ronneby fick chansen att spela powerplay tog de ledningen på nytt.
Andreas Nordfeldt var sist på pucken innan den letade sig in bakom Malmborg.
Några minuter senare kom även 2-4 genom Nicklas Sjölund och då orkade inte Halmstad stå emot längre. Istället kunde Andreas Nordfeldt fastställa slutresultatet till 2-5 i tom kasse när det återstod en halvminut av matchen.