Två onsdagsmatcher i norr

Onsdag 19.00 Boden – Teg (1:1,20  X:6,40  2:7,40)*

Boden förlorade visserligen säsongens två första matcher men det var proppen ur senast i storsegern mot SK Lejon. Lagkapten Petter Sundqvist menar att stämningen är på topp i laget inför matchen mot Teg.

– Stämningen är bra! Kul med många mål senast, det är ett kvitto på att vi även gör saker rätt längre bak i banan. Sedan finns det alltid saker vi kan förbättra men det viktiga är att vi är ödmjuka inför uppgiften och håller oss till vårt spel och tror på det från när pucken släpps till slutsignalen går. Vi ska fortsätta ha ett bra försvarsspel, det bär frukt till anfallsspelet, säger Sundqvist till klubbens hemsida och blickar framåt mot kvällens möte med Teg.

– Teg är alltid tighta att möta. Nyckeln blir att spela enkelt och få mycket puckar mot mål innan de ställer upp försvarsmuren.

Teg har det desto kämpigare. Umeålaget har på sex försök ännu inte vunnit någon match och bara Asplöven har släppt in fler mål. Det återstår att se om man kan vända den negativa trenden ikväll.

 

Onsdag 19.00 Piteå – SK Lejon (1:1,10  X:8,00  2:10,80)*

Piteå är seriens enda obesegrade lag och man har tagit åtta poäng på de tre matcher man spelat. Det enda poängtappet kom i premiären mot Boden och det är med gott självförtroende man tar emot gästande SK Lejon, som nog gärna vill studsa tillbaka efter storförlusten mot Boden senast. Lagen möttes förra helgen i Skellefteå i en match som Piteå vann med 0-4.

 

 

//Marcus Malmsten