Första poängen för Trångsund och tåget fortsätter för Hudik

Trångsunds IF – Enköpings SK HK 3 – 2

”Trånkan” bärgade sin första trepoängare efter 3-2 hemma mot topplaget Enköping. För Enköpings del innebar det första förlusten för säsongen. Det bjöds inte på något skönspel från något av lagen utan det handlade om mycket kamp. Enköping hade svårt att få fart på spelet och Trångsund lyckades skickligt minska farten och spela på kontringar. Matchens två främsta aktörer var Trångsunds målvakt Edvin Olofsson och tvåmålsskytten Jens Berg.

Hammarby IF – Huddinge IK 1 – 2

Hammarby var nära att skrälla mot Huddinge. Men med bara minuter kvar av den tredje perioden gör Huddinges Oscar Bergkvist 2-1 på en storspelade Sebastian Andersson i Hammarbykassen.

Efter en mållös första period tog bajen ledningen med 1-0 i den andra periodens inledning genom lagkapten Marcus Carlsson. Huddinge tog sedan över spelet och bokstavligt talat bombade Hammarbymålvakten Sebastian Andersson med skott. Kvitteringen kom efter 16.55 genom Anton Kalte. I den tredje perioden var Hammarby det lag som pressade på och låg närmast ett avgörande. Med 5.27 kvar att spela kom Huddinges avgörande.

IF Vallentuna BK – Sollentuna HC 5 – 3

Vallentuna tog sin andra trepoängare för säsongen hemma mot Sollentuna. Noterbart från matchen var att 42-årige Andreas Paulsson blev tvåmålsskytt och att backarna Joel Östman och Erik Persson stod för tre assists vardera.

Hudiksvalls HC – Segeltorps IF 4 – 0

Hudiksvalls segertåg rullar vidare. Matchen mot Segeltorp blev serieledarnas sjätte raka seger. Matchen i sig var spelmässigt relativt jämn men Hudiksvalls tighta defensiva spel fällde avgörandet.