HockeyEttan Norra: Tegs segernolla spräckt och Piteå vann enkelt

Två matcher spelades under onsdagskvällen i den norra serien och mest anmärkningsvärt var att Teg tog en efterlängtad första seger för säsongen. Umeålaget fick med sig två poäng hem från Boden efter att ha vunnit med 1-2 efter förlängning. Marcus Eklund gav Teg ledningen i mitten av den andra perioden och Petter Sundqvist kvitterade tämligen omgående. Matchen var jämn med knappt spelövertag för Boden, men en duktig Tegsmålvakt i Arvid Stenmark höll tätt matchtiden ut och i förlängning kunde Petter Grefve skjuta Tegs första matchvinnande mål för säsongen.

 

I Piteå vann hemmalaget komfortabelt mot SK Lejon med 5-2 utan att förta sig det minsta. Man rivstartade matchen i ett högt tempo och efter dryga tio minuter hade man en 3-0-ledning och matchen var i

princip redan avgjord. Matchen slutade tillslut 5-2 och  Lejon var aldrig speciellt nära att hota Piteå som kontrollerade händelserna från start till mål. Comebackande David Pettersson stod för två mål och firma Isaksson/Högberg hade två poäng var.

Lejons tränaren Tobias Carlsson var besviken över lagets dåliga start och menar att matchen avgjordes redan där.

– Detta var andra matchen i rad som vi förlorar i princip redan innan matchen ens har börjat. Under de första tio minuterna känner jag inte alls igen från det vi har tränat på. Vi ger bort två mål i rena bjudningar, sa Carlsson på presskonferensen efter matchen och menar vidare att man måste göra det svårare för ett såpass bra lag som Piteå.

– Visst, vi möter ett bra lag men vi får inte göra det så enkelt för dom. I andra perioden är vi tillbakatryckta men vi gör det lite bättre och lite enklare. Tar man bort vår dåliga start och de första elva minuterna så vinner vi faktiskt matchen men så funkar ju inte ishockey. När vi möter topplag på bortaplan måste vi vara betydligt mer konsekventa i vårat spel.

I Piteå var tränaren Mats Lavander såklart nöjd med tre poäng.

– Vi kontrollerar spelat sett över hela matchen och skapar otroligt mycket målchanser. Effektiviteten var inte suverän, men det är förståeligt när vi känner att vi har några mål att gå på. Vi spelar bra försvarsspel dom gånger Lejon är uppe och anfaller. Sett över 60 minuter är det en bra insats och vi är glada över tre poäng.

Höjdpunkter från matchen finns att se här.

 

 

//Marcus Malmsten