Östersund och Vännäs helgens vinnare i norr

Endast två matcher fanns på schemat under helgen som passerat i HockeyEttan Norra när Östersund studsade tillbaka efter chockförlusten mot Asplöven och Vännäs tog tredje raka seger.

Östersund – Lejon 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)

Östersund tog under lördagseftermiddagen emot Lejon inför storpublik i Östersund Arena. 1689 åskådare fick se hemmalaget ta ledningen redan efter sex minuter och sedan aldrig släppa taget om matchen. Slutsiffrorna skrevs till 5-1 och Östersunds Elias Bjuhr summerade segern kort och koncist på klubbens hemsida efter matchen.

-En skön seger faktiskt.

Lejon fick visserligen in en reducering i mitten av den andra perioden men enligt Bjuhr var segern aldrig speciellt hotad.

– Det var lite mitt fel att det blir mål, jag tappade min gubbe. Sedan är Lejon ändå ett helt okej hockeylag och när vi inte får till försvarsspelet helt och hållet så blir det farligt. Men sett till över tre perioder så är vi det klart bättre laget.

Poängbäst i Östersund var Daniel Magnusson som stod för ett mål och två assist. Noterbart är också att succéförvärvet Hudson Michaelis hittade nätet i ännu en match.

Vännäs – Boden 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)

Söndagsunderhållningen i Vännäs Ishall mellan hemmalaget och Boden skulle visa sig bli en trevlig historia, åtminstone för Vännäs.

Det var dock Boden som började matchen klart bäst. Vännäs Kevin Loppatto tog en utvisning i första bytet och matchen var bara en minut gammal när Bodens Markus Magnusson sköt ledningen till gästerna i det numerära överläge som följde. Vännäs tränare Mattias Lund säger till klubbens hemsida att man aldrig blev speciellt stressade av det tidiga underläget.

–  Jag tycker inte att vi blev speciellt stressade över deras tidiga mål, det rörde oss inte speciellt mycket. Sedan var det såklart viktigt för matchen att vi fick göra 1-1 relativt snabbt och sedan kunde vi spela vårt spel.

Kvitteringen kom bara 22 sekunder senare genom Björklövenlånet Emil Norberg och strax före periodvilan kunde sedan Kevin Weiskog skjuta ledningen till hemmalaget med sitt första mål i Vännäströjan.

Trots massivt spel- och skottövertag för Boden i både andra- och tredjeperioden kunde Vännäs visa upp ett effektivt försvarsspel och ett starkt målvaktsspel av Marcus Evertsson. Både Edwin Enstrand och William Eriksson, även hann Björklövenlån, kunde utöka ledningen innan slutsignalen gick och segern var ett faktum.

Lund var av förklarliga skäl nöjd med lagets insats.

– Det är sådana här vinster som känns så sjukt bra. Som tränaren känner jag verkligen att budskapet når fram till spelarna när vi genomför sådana här bra matcher. Vi visar verkligen hur bra vi är som lag och grupp. Vi gör några ”jobbar-mål” men vi visar också vilken kvalitet som finns i truppen i andra mål.