Borlänge & Tranås fortsatt obesegrade under ordinarie tid i Västra serien

Full omgång i den västra serien under onsdagskvällen. Så här gick det:

Borlänge – Forshaga 2-0

Borlänge dominerade matchen fullständigt hemma mot Forshaga, i den första perioden vanns skotten med smått osannolika 19-1…
Trots det hade hemmalaget oerhört svårt att få in puckarna bakom Jonas Westerlund i Forshagas mål.
Det tog drygt elva minuter innan Sebastian Kaijser satte 1-0 för Borlänge men då hade hemmalaget redan haft bud på mål vid flera tillfällen.
Mitt i den andra perioden kom 2-0, den gången var det Petter Mäkitalo som noterades för målet och Borlänge toppar fortfarnade tabellen efter sju omgångar på 19 poäng av 21 möjliga.

Kumla – Mariestad 2-5

Topplaget Mariestad åkte till Kumla under onsdagen och Tobias Sandberg i Mariestads mål fick jobba för brödfödan denna kväll, Kumla avlossade 39 skott på Sandberg, två av dem passerade mållinjen.
Men det var gästerna som tog ledningen i matchen, Jesper Lindén satte 0-1 i Mariestads första powerplay drygt 17 minuter in i den första perioden.
I mittperioden ökade Erik Olsson på till 0-2 men Kumla kom tillbaka i den tredje och tänkte ge Mariestad en kamp om poängen.
Oscar Svanborg reducerade efter knappa sju minuter och bara dryga minuten senare kvitterade Wille Ylitalo till 2-2.
Men Mariestad behövde bara samla sig och växla upp för att ta tillbaka ledningen, en ledning de sen inte släppte. Oliver Ödman-Hadzinikolic satte 2-3 efter ganska exakt tio minuter och när Kumla sedan plockade ut sin målvakt för att nå en kvittering skickade Douglas Lögdal in 2-4 i tom kasse. Oliver Ödman-Hadzinikolic avslutade matchen med att sätte 2-5 bakom Jonathan Frykholm och Mariestad kunde packa med sig tre nya poäng hem till Skaraborg i bussen.

Lindlöven – Köping 4-5 (straffar)

I Lindesberg var det gästerna som öppnade piggast och chockade hemmalaget, efter den första perioden var ställningen på resultattavlan 0-3 till Köping.
Karl Sand satte 0-1 efter 9.46, Anton Svensson ökade på efter 15 minuters spel och Jonathan Ström satte 0-3 i powerplay under slutsekunderna av perioden.
Lindlöven valde att byta målvakt till den andra perioden, men där behövde Köping 28 sekunder på sig, sedan var det 0-4 på tavlan i Lindehov.
Det krävdes ett powerplay för att Lindlöven skulle få lite momentum och få till en reducering. Efter 3.35 satte Anton Björkman 1-4, i nästa powerplay kom 2-4 genom Niklas Lihagen och i det tredje powerplay-spelet för Lindlöven i perioden kom 3-4 genom Christoffer Anrén.
I den tredje perioden försökte Lindlöven nå en kvittering men det dröjde till slutet innan den kom, med Isak Mantler på bänken och sex utespelare på isen tryckte Anton Björkman in kvitteringen till 4-4 när det återstod en minut av ordinarie speltid.
Matchen gick därmed till förlängning men den förblev mållös och matchen fick avgöras på straffslag.
Där var det bara Köping som lyckades göra mål, Anton Svensson och Anton Karlsson satte sina straffar för Köping medan Lindlöven missade sina fyra straffar och bonuspoängen därmed till Köping.

Arboga – Malung 6-2

I Arboga var det hemmalaget som var det klart bättre av de två som möttes. Daniel Backman fixade ledningsmålet till 1-0 efter knappa tre minuter och Gabriel Erkers dubblade ledningen till 2-0 efter knappa 16 minuters spel.
I den andra perioden punkterade Arboga matchen, först gjorde Martin Vaakanainen 3-0 efter knappa två minuter, Marcus Eidergård ökade på till 4-0 i powerplay och Kevin Jågas-Hansson satte 5-0 efter dryga sexton minuter.
Malung reducerade till 5-1 drygt fem minuter in i den tredje perioden innan William Wirtoft satte 6-1 för Arboga. Jakob Hård af Segerstad putsade siffrorna till 6-2 efter 15.45 men Malung var aldrig nära att ta några poäng den här matchen och Arboga vann klart rättvist och ligger nu endast en poäng ifrån Skövde på femteplatsen i tabellen.

Tranås – Skövde 3-2 (förlängning)

I Tranås möttes två bra lag i en tempostark match där spelet böljade fram och tillbaka under den första perioden och där båda lagen hade ett par halvfarliga lägen men varken Fredrik Bergvik eller Viktor Andersson släppte några puckar förbi sig.
I den andra perioden startade hemmalaget bättre och tog också ledningen efter dryga två minuter genom Joakim Erdugan och ledningsmålet stod sig perioden ut.
Men i den tredje perioden var det istället gästerna som inledde bäst och redan efter 45 sekunder var det kvitterat i Stiga Arena när Noa Lindqvist-Muci överlistade Fredrik Bergvik. Minuten senare var det dags igen, Henrik Thegel hittade ett hål ovanför Bergvik och helt plötsligt var gästerna i ledning.
Men kvitteringen kom efter knappa nio minuter genom Filip Petersson som fick in pucken bakom Viktor Andersson och Tranås hade även ett ledningsmål i slutet men det blev bortdömt på grund av handpassning.
Matchen gick istället till förlängning och där kunde Fredrik Lindström avgöra med en läcker dragning innan han drog upp pucken i nätet bakom Andersson och såg till att Tranås fortfarande är obesegrade den här säsongen.

Surahammar – Grums 1-4

Grums åkte till Surahammar för match under kvällen, en match där gästerna ägde mest puck och skapade flest farliga chanser.
Det var också Grums som tog ledningen i matchen genom Simon Betak efter drygt 17 minuter av den första perioden.
Knappa minuten in i den andra kom 0-2 för Grums när Lukas Söderlund lyckades överlista Anders Olsson och gästerna kändes stabila.
I den tredje perioden skapade Surahammar nerv i matchen när Tom Olsson reducerade efter drygt nio minuter men det var Grums som var det bättre laget denna kvällen och när Axel Lundqvist satte 1-3 efter knappt 17 minuter i fem mot tre var det avgjort. Lukas Söderlund fastställde slutresultatet till 1-4 minuten senare i fem mot fyra och Grums plockade tre poäng i Surahammar.

 

Foto: Jörgen Notes

//Kristoffer Bennemyr-Porath