Målglatt i Sollentuna och Nyköping

Sollentuna – Hammarby 6-3

Sollentuna gick på knock i första perioden. Efter 7.49 i den första perioden så stod det 3-0 på resultattavlan. Och fem minuter senare kom 4-0 och då fick Hammarbymålvakten Sebastian Andersson lämna över till Rasmus Eklöf. Den andra perioden slutade oavgjort 1-1 och Hammarby lyckades snygga till siffrorna i den tredje perioden något och matchen slutar 6-3 i Sollentunas favör.

Huddinge – Väsby 2-4

Väsby var mer effektiva än Huddinge i en mycket jämn Hockeyettanmatch. Gästerna ledde efter den första perioden med 1-2. En ledning som man i den andra periodens inledning kunde utöka till 1-3. I den tredje perioden reducerar Huddinge till 2-3 och har flera chanser att kvittera men det är i stället Väsby som får utdelning 20 sekunder kvar. 2-4 genom Christian Holmblad i tom bur.

Nyköping Gripen – Trångsund 7-3
Efter en jämn första period så drog Nyköping Gripen i från Trångsund i den andra akten. 1-1 blev 3-1 på knappa sex minuter och innan perioden var slut så hann Gripen med att utöka ledningen till 4-1. I den tredje periodens inledning reducerar Trångsund till 4-2 men Gripens replik kommer snabbt och inom loppet av sju minuter har man gått från 4-2 till 7-2. I matchen slutskede reducerar Trångsund till 7-3 men närmare än så kommer inte nykomlingen. Noterbart är att Nyköping Gripen forwarden Marcus Lindblom stod för hela fyra assists.

Enköping – Hudiksvall 0-2
Hudiksvall tog under kvällen sin sjunde raka seger i matchen mot Enköping. Serieledande Hudik tog ledningen i slutet av den första perioden genom unge forwarden Linus Karlsson. Ett resultat som stod sig ända tills Patrik Elfsberg sätter 0-2 med bara två sekunder kvar av ordinarie matchtid. Hudiksvall är därmed det enda lag i de högsta herrserierna som ej tappat poäng ännu.

Hanviken – Vallentuna 3-1
Hanviken lämnade jumboplatsen till Hammarby ikväll i och med segern mot formstarka Vallentuna. Hanviken som haft en tung inledning på serien tog ikväll sin första trepoängare för säsongen efter 3-1 hemma mot Vallentuna. Hanviken fick hål på Vallentunamålvakten Alexander Jirhage efter 4.13 genom mål av backen Calle Bäcklin-Neijnes. I den andra perioden utökade man till 2-0 i numerärt underläge genom Daniel Wigren. I matchens slutminuter gör först Hanviken 3-0 och med bara 51 sekunder kvar gör Niklas Lindholm-Schmidt 3-1.