Troja körde över Helsingborg & Kalmar vann med tennissiffror

Full omgång i den södra serien ikväll efter ett uppehåll som väl egentligen ingen förstår varför det varit över huvud taget.

Troja-Ljungby – Helsingborg 8-0

Troja-Ljungby visade ingen pardon när de tog emot Helsingborg i Ljungby Arena under kvällen, laget pulveriserade Helsingborg och när slutsignalen ljöd hade hemmalaget vunnit med förkrossande 8-0.
Carl-Johan Sjögren inledde målskyttet frö Troja-Ljungby med två mål i den första perioden men det var i den andra som Troja-Ljungby visade klass och punkterade tillställningen.
Gustaf Berling satte 3-0, Alfred Andersson ökade på till 4-0 efter sju minuters spel och Tobias Törnkvist fixade 5-0.
Då fick Helsingborgs ledning nog och bytte ut Daniel Wåhlberg i kassen, in kom Joel Svensson och det blev lite bättre ordning på Helsingborgs försvarsspel, en stund.
Men innan mittperioden var över hade även Mattias Åkesson skrivit in sig i målprotokollet när han satte 6-0.
Gustaf Berling ökade på i tredje periodens första byte till 7-0, då stod matchklockan på 16 sekunder innan Mikael Roslund avslutade målfesten med att sätta 8-0 när det återstod knappt fyra minuter av matchen.

Vimmerby – Kristianstad 1-2

Vimmerby chocköppnade hemma mot Kristianstad, redan i matchens första byte kom 1-0 för hemmalaget genom Alexander Andersson, då hade vi spelat 24 sekunder av matchen.
Det var annars en jämn första period och hemmalaget kunde gå till pausvila med sin 1-0 ledning.
I den andra perioden var det Kristianstad som var det laget som skapade mest chanser och halvvägs in i mittperioden kom också kvitteringen, Fredrik Hansson överlistade Tomas Rydén och såg till att ställningen inför den sista var oavgjord.
Den tredje perioden var återigen en jämn historia och det kändes som det kunde sluta precis hur som helst men det var Kristianstad och Victor Wahldén som gjorde matchens sista mål och Kristianstad fick med sig samtliga tre poäng från den svåra bortamatchen i Vimmerby.

Nybro – Kallinge/Ronneby 4-3

Nybro tog emot ett taggat Kallinge/Ronneby under onsdagen och publiken fick se en sevärd hockeymatch med mycket målchanser.
Och till publikens stora glädje var det hemmalaget som satte det första målet för kvällen, Alex Ek överlistade Oscar Malm och Nybro höll ledningen perioden ut.
Halvvägs in i den andra perioden kom kvitteringen, Viktor Holmkvist satte pucken bakom Alexander Johansson men bara fem minuter senare hade Nybro återtagit ledningen. Dennis Santesson hängde dit sitt första mål för säsongen och såg till att Nybro återigen var i förarsätet i periodvilan.
Dennis Santesson ökade på ledningen till 3-1 halvvägs in i den tredje perioden och de flesta i Liljas Arena trodde matchen var avgjord.
Men efter 15.26 reducerade Stefan Söder och det blev nerv på nytt i matchen, när sedan Adam Hirsch kvitterade efter 17.16 kändes det som att KRIF skulle få med sig åtminstone en poäng från Nybro.
Men hemmalaget ville annorlunda och framför allt Dennis Santesson som efter 18.37 skickade in sitt tredje mål för kvällen och sköt segern och samtliga tre poäng till Nybro.

Mörrum – Halmstad 2-1 (förlängning)

Mörrum tog emot Halmstad i Jössarinken under kvällen. Det blev en jämn match där det krävdes förlängning för att skilja lagen åt.
Men det var hemmalaget som började bäst och fick ett tidigt powerplay och i det ordnade Tomas Rubes 1-0 för Mörrum. En ledning som laget höll i nästan två perioder, tre minuter in i den tredje perioden kom nämligen kvitteringen för Halmstad genom MArkus Nygren i spel fem mot tre.
Fler mål blev det inte under ordinarie matchtid men i förlängningsspelet fick Mörrum en chans att spela fyra mot tre och då skickade Dave Lindarv bonuspoängen till Mörrum.

Kalmar – Tyringe 6-1

I Kalmar var det aldrig något snack om var poängen skulle hamna. Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och Gustav Jäderberg satte 1-0 efter sju minuters spel. En och en halv minut senare dubblade Jarkko Oikarinen hemmalagets ledning till 2-0 och Tyringe tog sin timeout. Men i den andra perioden fortsatte Kalmar på inslagen väg, först satte Jarkko Oikarinen 3-0 efter tio minuters spel och tre minuter senare ökade Kim Runermark på till 4-0.
Tyringe reducerade efter 14.37 genom Emil Backman men innan perioden var till ända hade Niklas Dahlberg ökat på ledningen till 5-1 för Kalmar i fem mot tre.
Kim Runermark avslutade målskyttet för kvällen sex minuter in i den tredje perioden när han satte 6-1 i powerplay och Tyringe fick lämna IFFE-hallen utan några poäng.

Dalen – Hanhals 4-3 (förlängning)

I Norrahammar var Hanhals på besök. Där öppnade gästerna i ett rasande tempo och redan efter 3.47 stod det 0-2 på resultattavlan.
Först gjorde Max Lindroth 0-1 efter 24 sekunder och sedan ökade Mattias Elfström på ledningen.
Det dröjde en bit in i mittperioden innan hemmalaget lyckades reducera, klockan hade tickat upp på 13.43 när Julius Selle-Larsson överlistade Arvid Söderblom och gav Dalen lite luft under vingarna.
I den tredje perioden var Selle-Larsson även inblandad i kvitteringen när han spelade fram Oscar Josefsson som inte gjorde något misstag.
Hanhals tog dock tillbaka ledningen efter dryga nio minuter genom Gustav Jonsson men glädjen blev kortvarig för gästerna. För efter 14.42 kvitterade Jesper Åkerman och tog matchen till förlängning.
Där var det hemmalaget som drog det längsta strået och Kevin Karlsson avgjorde efter knappa tre minuter, på pass från Julius Selle-Larsson.