Så var onsdagen i norr

Piteå – Asplöven 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)

Ett frenetiskt kämpande Asplöven stod upp bra mot obesegrade Piteå i en match där det mesta skulle komma att  handla om hemmalagets Carl Becker. Becker gjorde samtliga Piteås tre mål och var den stora matchvinnaren tillsammans med trion Isaksson, Högberg och Tordhall som hade två assist vardera.

Asplöventränaren Mats Weiberg var trots förlusten relativt nöjd med insatsen och menade på presskonferensen efter matchen att man kom väl förberedda till den svåra bortamatchen.

– Vi visste att det skulle bli tufft och vi var inställda på att spela försvarsspel och utnyttja dom lägen vi skulle få. Dock så kan man inte vinna matcher i utvisningsbåset och vi tar alldeles för många utvisningar i första och andra perioden. Sista perioden spelar vi enkelt, tar vara på våra chanser och gör faktiskt match av det hela men det räcker tyvärr inte.

Piteå Anders Johansson var nöjd med segern, men tyckte att laget inte riktigt kom upp i nivå.

– Vi var spelförande hela matchen men lyckades inte riktigt ta vara på alla våra chanser. Efter 2-0 kommer vi inte riktigt upp i nivå och vi är inte hundra procentigt påslagna. Vi lyckas ändå vinna matchen och får vara nöjda med det.

 

Boden – Kiruna IF 5-1 (3-0, 1-0, 1-1)

Boden hittade tillbaka till segerspåret efter två raka förluster när man körde över Kiruna IF. Hemmalaget rivstartade matchen i ett högt tempo och redan sju minuter in i den första perioden var ställningen 3-0 och matchen var i stort sett redan avgjord.

Kirunatränaren Robert Lahti säger till klubbens hemsida att det var den dåliga starten som fällde laget.

– 5-1 är ett rättvist resultat. Vi satt i bussen hela den första perioden och då går det inte att tro att man ska slå ett lag av den här kalibern som Boden är. Jag måste kolla matchen igen innan jag kan analysera den fullständigt, men den stora grejen i början av matchen är att vi inte vinner några dueller. Vi är inte redo för matchstart. Boden spelade i söndags och var inne i matchmode, vi var inne i ledigheten, summerar Lahti.

Boden hade fem olika målskyttar men poängbäst var Jesper Ylivaino med tre poäng. I kassen stod Oskar Sehlstedt för en fin insats med 32 räddningar.

 

Östersund – Vännäs 1-5 (0-1, 1-1, 0-3)

Vännäs tog en imponerande seger i Östersund Arena och visar att man på allvar vill vara med och utmana om en plats i AllEttan. Efter att William Eriksson skjutit ledningen till gästerna i den första perioden lyckades man stå emot ett hårt pressande Östersund i mellanakten och kunde tillslut vinna matchen komfortabelt. Vännästränaren Mattias Lund var riktigt nöjd med segern.

– Återigen en riktig lagseger där vi följer vår matchplan prickfritt. Vi verkligen tror på det vi gör och har ett lugn i allt vi gör. Trots att vi blir ordentligt tillbakapressade i den andra perioden så såg man på killarna att de var säkra på seger. Vi spelade en mycket tät defensiv i dag och när vi väl får lägena så har vi många klasspelare som kan kliva fram. Enda negativa var att Marcus Evertsson och Filip Bergsdorf fick utgå för skada, säger Lund till klubbens hemsida och lyfter fram en matchvinnare.

– I denna lagseger så tycker jag att Kevin Loppatto verkligen klev fram och visade vilken klasspelare han är.

Utöver Loppatto, som stod för ett hattrick samt en assist, stod William Eriksson och Kevin Weiskog för fina insatser med tre poäng vardera.

 

Kiruna AIF – Kalix 1-5 (0-1, 1-3, 0-1)

Seriefinalen mellan Kalix och AIF blev en ensidig historia där Kalix skulle visa sig bli numret för stora för nykomlingen från Kiruna. Efter att ha tagit ledningen drygt halvvägs in i den första perioden släppte Kalix aldrig greppet om matchen och visade att man sannerligen är ett lag för toppen av tabellen. Kedjan med William Fellgård, William Juntto och Artyom Rasulov var totalt dominanta och stod för fyra av målen.

 

 

//Marcus Malmsten