Inför helgen i HockeyEttan Norra

Örnsköldsvik är tillbaka i hetluften efter ett längre matchuppehåll och tränaren Lennart Hermansson säger till klubbens hemsida att han ser fram emot matchen mot Östersund under lördagseftermiddagen.

– Ska bli kul att få matcha igen efter ett nästan två veckor långt uppehåll. Östersunds IK är ett bra lag med höga ambitioner, de vill väl vara med och fightas om att ta sig uppåt i seriesystemet. Men vi ser fram emot uppgiften och jag hoppas vi ska få se ett riktigt laddat och spelsuget manskap.

Senast Örnsköldsvik spelade matcher var en roadtrip till Norrbotten där man slog Asplöven men förlorade mot Kiruna IF.

– Den helgen var på sitt sätt ett steg i rätt riktning även om det kändes oerhört surt med matchen mot Kiruna IF, avslutar Hermansson.

Under söndagen väntar ytterligare tre matcher där bland annat Kiruna AIF tar emot Boden hemma i Lombia. AIFs Oscar Haaraoja ser på klubbens hemsida tillbaka på lagets senaste match, förlusten mot Kalix.

– Vi mötte ett väldigt bra och välspelande lag som med sin fart och skicklighet tog vara på sina chanser. Vi tappade pucken på fel ställen och de straffade oss eftersom Kalix ställde om fort. Vi kom väl inte heller upp på vår topp.

Haaraoja har planen klar inför Bodenmatchen.

– För det första så känner man ju en sjukt stor revanschlust efter Kalixmatchen. Vi måste minimera misstagen och verkligen ta till vara på de målchanser vi får.

 

Helgens matcher:

Lördag 16.00 Örnsköldsvik – Östersund (1:2,58  X:4,25  2:2,00)*

Söndag 16.00 Kiruna AIF – Boden (1:3,07  X:4,45  2:1,75)*

Söndag 16.00 Kalix – Piteå (1:2,37  X:4,25  2:2,15)*

Söndag 16.00 Asplöven – Kiruna IF (1:2,82  X:4,40  2:1,85)*

*odds från Svenska Spel

 

 

//Marcus Malmsten