Tranås befäster sin topplacering

Det spelades en match i den västra serien under fredagskvällen.

Grums – Tranås 2-5

Tranås dominerade stora delar av matchen borta mot Grums och bombarderade Martin Svedberg i hemmamålet med skott.
Men det var Grums som öppnade målskyttet för kvällen.
I powerplay satte nämligen Jesper Norbäck sitt femte mål för säsongen när han gjorde 1-0 efter knappt två minuters spel.
Men ju längre perioden gick desto mer tog Tranås över och efter sju och en halv minut kom också kvitteringen.
Ivar Arnesson pricksköt in sitt första mål för kvällen och trots att Tranås avlossade 18 skott i den första perioden var ställningen efter de inledande 20 minuterna 1-1.

Även i den andra perioden var det gästerna som hade mest puck och förde spelet. Men det dröjde tolv och en halv minut innan Ivar Arnesson på nytt hittade målet och gav Tranås ledningen med 1-2.
Sedan rullade det på för Tranås, Kristoffer Backman gjorde 1-3 två minuter senare och innan mittperioden var över hade även Filip Petersson skrivit in sig i målprotokollet när han satte 1-4.

Grums reducerade i inledningen på den tredje perioden i powerplay genom Lukas Söderlund men närmre än så kom de aldrig och Markus Schelin kunde fastställa slutresultatet till 2-5 med sitt första seriemål den här säsongen efter drygt 14 minuters spel.

Tranås klev därmed upp i topp av tabellen men har en match mer spelad än Borlänge som är det andra av lagen ihop med Tranås som ännu inte förlorat under ordinarie matchtid i den västra serien.