Topplagen Mariestad och Borlänge gjorde upp om poängen inför knappt 1000 åskådare i Mariehus Arena i en jämn och hård match.

Mariestad – Borlänge 1-2

Det var två relativt jämna lag som möttes i Mariestad under lördagen.
Chanserna avlöste inte direkt varandra utan det var två skickligt defensiva lag på isen.
Det första målet kom dock efter knappt halva den första perioden, Philip Aspnäs Norberg hittade en lucka på Tobias Sandberg och gav Borlänge ledningen i matchen.

I den andra perioden såg Borlänge till att dubbla sin ledning redan efter 43 sekunder när Jim Jakobs satte sitt första seriemål för säsongen bakom Tobias Sandberg.
Båda målvakterna stod för bra insatser och att det var en målsnål match som utspelade sig i Mariestad var därför inte speciellt konstigt.

Inför den tredje perioden ledde Borlänge med 0-2 och Mariestad tvingades framåt men de hade svårt att komma till några riktigt farliga lägen och när de väl gjorde det, ja då stod Borlänges målvakt Henrik Edström i vägen.
Mariestad fick dock kontakt med åtta minuter kvar att spela när Eddie Davidsson reducerade till 1-2.
Mariestad försökte satsa framåt och plockade ut Tobias Sandberg för en extra anfallare med dryga minuten kvar av matchen, de tog sin timeout med en halvminut kvar att spela men Edström höll tätt och Borlänge tog en ny trea i årets serie.

Tillsammans med Tranås är Borlänge de enda lagen som ännu inte förlorat under ordinarie matchtid.