Effektivt power play banade väg för efterlängtad seger

Äntligen! Efter allt oflyt de senaste matcherna tog Hammarby tre välförtjänta poäng i lördagens hemmamatch mot Hanviken, en match som slutade 4-3 efter en händelserik slutperiod.

Men vi tar det från början. I en jämn första period var det bortalaget Hanviken som inledde bäst, och tog ledningen efter fem minuter. Halvvägs in i den första perioden fick Hammarby matchens första powerplay, 5 mot 3 dessutom, och då prickade Oscar Skiöld in kvitteringen.

I den andra perioden var Hammarbyspelarna taggade och spelade bra, men utan att få hål på Hanvikens målvakt trots nytt 5 mot 3-läge. Det var klart spelmässigt övertag för de grönvita.

Hammarby skruvade upp tempot rejält

Och det resulterade till slut också i ett mål, återigen i powerplay, bara 46 sekunder in i den tredje perioden när Marcus Carlsson hi

ttade rätt. Hammarby skruvade upp tempot rejält nu, och bara halvminuten senare ökade Nestor Plarsmo på ledningen vilket föranledde en timeout för bortalaget.

Med dryga kvarten kvar blev det en dubbelutvisning efter gruff, och kort därefter fick Hammarbys duktiga back Joakim Albertsson ett matchstraff efter en riktig ”openice” i mittzon. I det efterföljande spel 4 mot 3 reducerade dessvärre Hanviken, Bajen klarade sedan av resten av det numerära underläget på ett väldigt bra sätt.

Mycket sköna poäng

Hammarby spelade sedan stadigt fram tills dess att dryga minuten återstod, då det blev rejält händelserikt på isen. Hanviken tog ut målvakten, och sekunderna senare åkte Hammarby på en utvisning. Bra försvarsspel och en snabb kontring senare gjorde Kenny Salander 4-2 i tom kasse när bara 45 sekunder återstod. Det var dock inte över än – Hanvikens 6 mot 4-överläge betalade sig när man reducerade på nytt med 59.42 på klockan. Efter några nervösa slutsekunder kunde vi konstatera att Hammarby höll undan, och tog en efterlängtad seger med 4-3!

Förutom de sköna poängen kan vi också glädjas åt att målen börjat trilla in i stridare ström, och inte minst i powerplay såg det bra ut idag. Spelet nådde kanske inte upp i högsta nivå under delar av matchen, men Hammarby visade i andra och början av tredje perioden att man har en högre kapacitet än Hanviken och segern var rättvis.

Nu får spelarna en välförtjänt vilodag innan det är dags att ladda om inför nästa utmaning, fredagens hemmamatch mot Segeltorp.