Helsingborg tog sin första trea i söderserien

Det spelades fyra matcher i den södra serien under söndagen. hhc

Kallinge/Ronneby – Vimmerby 0-4

Gästande Vimmerby har haft en bra inledning av serien och ligger på en av de fem Allettanplatserna. Det gör däremot inte Kallinge/Ronneby som har förtvivlat svårt att förvalta sina chanser under matcherna.
I Soft Center Arena var det Vimmerby som började bäst och tog ledningen i matchen efter knappa fyra minuter när Oscar Gustavsson överlistade Daniel Rosengren.
Åtta minuter in i den andra perioden kom även 0-2 för Vimmerby genom Ludvig Jardeskog och i den tredje perioden satte Oliver Kempiainen 0-3 och Kallinge/Ronneby var ett slaget lag. Martin Pärna fastställde slutresultatet till 0-4 knappt sju minuter in i den avslutande perioden och Vimmerby har skaffat sig ett försprång på fyra poäng ned till sexan Kalmar.

Helsingborg – Dalen 5-3

Helsingborg som innan dagens omgång inte vunnit någon match under ordinarie matchtid stod för omgångens skräll.
Men det var Dalen som började bäst och tog ledningen fem minuter in i den första perioden genom Kevin Karlsson.
Johan Zarwel kvitterade i inledningen av den andra perioden men Dalen tog tillbaka ledningen per omgående genom Julius Selle-Larsson.
Minuten senare fick Helsingborg ett powerplay och då kvitterade

Johan Zarwel på nytt.
Det tog fem minuter, sedan var Dalen tillbaka i ledning efter att Kristoffer Pihlqvist satt 2-3.
Men Helsingborg vägrade att ge sig och Johan Zarwel var hetast av samtliga hemmaspelare, för knappa två minuter efter Dalens ledningsmål kvitterade han för tredje gången och såg till att ställningen inför den sista perioden var 3-3.
I den tredje perioden var det relativt jämt spelmässigt men hemmalaget ville lite mer och Ludvig Jansson ordnade 4-3 efter nio minuter.
Dalen plockade ut sin målvakt Adam Ohre i ett försök att nå kvittering men den kom aldrig, istället kunde Ludvig Nilsson skicka in 5-3 i tom kasse och Helsingborg plockade säsongens första trea.

Hanhals – Kalmar 7-3

I Kungsbacka var nykomlingen Kalmar på besök och publiken fick se en match där det bjöds på mängder av målchanser och dessutom på tio mål.
Hemmalaget öppnade målskyttet kvarten in i den första perioden när Kim Roussakoff överlistade Robert Hestmann.
Knappt två minuter in i den andra perioden kom 2-0 genom Ludvig Rantanen och mindre än minuten senare kom 3-0 genom Pontus Engström. Då valde Kalmar att ta sin timeout men det hjälpte föga, mindre än minuten senare kom även 4-0 genom Max Lindroth i powerplay.
Knappt halvvägs in i perioden kom även 5-0, i powerplay av Pontus Engström och Kalmar hade inte mycket att sätta emot den här eftermiddagen.
13 minuter in i mittperioden valde Kalmar att byta målvakt, då hade Hanhals nämligen gjort 6-0 av Henrik Persson.
Jarkko Oikarinen och Adam Persson reducerade innan perioden var till ända men Hanhals hade en betryggande fyramåls-ledning inför den avslutande akten.
En minut in i den tredje perioden satte Fredrik Johansson 7-2 innan Rasmus Djerf fick putsa till siffrorna med drygt fyra minuter kvar att spela.

Tyringe – Mörrum 4-1

Det var två jämnstarka lag som möttes i Tyrs Hov denna söndag.
Men det var hemmalaget som var spelförande och skapade flest chanser. De tog även ledningen med minuten kvar av den första perioden genom Kevin Eriksson.
Drygt två minuter in i mittperioden kom även 2-0 genom Belmin Mesanovic, men Jesper Hultberg reducerade och såg till att Mörrum fortfarande var med målmässigt i matchen.
Emil Backman satte 3-1 drygt sju minuter in i den tredje perioden och luften gick ur Mörrum en aning.
Men de försökte ändå på slutet och plockade ut sin målvakt för att satsa på en extra anfallare men det slutade som det så ofta gör, Felix Lidgren skickade pucken i tom kasse och såg till att Tyringe plockade sin andra seger för säsongen.