Hudiksvall fortsatt utan poängtapp

Fem matcher spelades i den östra serien under söndagseftermiddagen. Vi redogör dem en och en.

Vallentuna-Visby/Roma 3-2 (2-0, 1-1, 0-1)

Vallentuna tar en stark seger hemma mot Visby/Roma genom att göra tre powerplaymål och en målvakt som räddade 36 skott. Nåja, det var kanske inte hela historien bakom segern men ändå en betydande del. Bortalaget jagade en kvittering i sista perioden och hade också ett bra tryck mot Vallentunamålet men närmare än 3-2 kom man inte. I hemmalaget stod Niclas Ivarsson för två mål och rutinerade Andreas Paulsson för tre assist.

Hudiksvall-Nyköping 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Hudiksvall fortsätter vinna och har fortfarande inte tappat en poäng. Men Nyköping var inte allt för långt bort från att vara det första laget att göra det. 2-1 inför den sista perioden där bortalaget pressade Hudiksvall och skapade ett par farliga chanser mot slutet. Men ettan i östras målvaktsliga Magnus Åkerlund stod återigen för en bra insats och kunde fira åttonde raka segern.

Trångsund-Huddinge 1-5 (0-0, 0-3, 1-2)

Efter en målmässigt trög första period slog Huddinge till med tre mål inom åtta minuter i den andra och kunde också göra 0-5 i den tredje innan Trångsund hittade nät med sitt enda mål för dagen. 1+1 från både Jacob Lundin och Joakim Hällerström i Huddinge.

Segeltorp-Enköping 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 1-0)

Enköping hade ledningen inför den tredje perioden men får släppa in kvitteringen redan efter 37 sekunder vilket leder till förlängning där Segeltorp tar extrapoängen genom Marcus Lissängs mål med 20 sekunder kvar. I segern assisterar Måns Krüger fram till alla tre målen.

Sollentuna-Väsby 3-5 (1-2, 1-2, 1-1)

I en målrik match är det Väsby som plockar med sig alla tre poängen. Sollentuna kämpade väl och hade 3-4 enda fram till 18.50 in i den tredje perioden då Väsbys Christian Holmblad stängde matchen. I Sollentuna stod Emil Broed för två mål och i Väsby stod Slovakiske backen Vladimir Lukacik för ett mål och en assist.