Köping befäste Allettanplatsen och Arboga klev förbi Skövde i tabellen

Det spelades tre matcher i den västra serien under söndagseftermiddagen.

Köping – Kumla 4-2

Köping har skaffat sig en bra position i kampen om Allettan-platserna. Laget ligger efter dagens match på tredje plats med fem poäng ned till Skövde på fel sida strecket.
Köping behövde knappt åtta minuter på sig för att ta ledningen i matchen hemma mot Kumla, Lars Jinghage satte ettan bakom Jonathan Frykholm i powerplay.
Men Kumla kom tillbaka och kvitterade 14 minuter in i matchen, Martin Eberhardsson överlistade Jonas Eneroth och såg till att ställningen var oavgjord igen.
Men när Köping fick spela fem mot tre tog hemmalaget ledningen på nytt.
Marcus Viitanen gjorde sitt fjärde mål för säsongen.
Den andra perioden bjöd bara på ett mål och det var gästerna som gjorde det. I powerplay kvitterade Daniel Lindberg och det var helt jämnt inför den avslutande perioden.
Men där tog Köping kommandot och satte 3-2 knappt sex minuter in genom Emil Fo

rsberg och sedan släppte de aldrig in Kumla i matchen igen.
Istället utökade Anton Karlsson till 4-2 efter knappt tolv minuter och sedan kunde Köping spela av resterande del av matchen.

Forshaga – Surahammar 2-0

Forshaga tog emot Surahammar i Ängevi ishall under söndagen i en målsnål historia. Hemmalaget skapade gott om chanser men hade förtvivlat svårt att överlista Rasmus Fahlander i Surahammars kasse.
Den första perioden slutade mållös men i den andra spräckte Jesper Nordin nollan och gav Forshaga ledningen med 1-0, då hade vi spelat 10.37 av mittperioden.
Två minuter senare ökade Oliver Henriksson på till 2-0 och det blev också slutresultatet.
Surahammar försökte komma närmre men lyckades aldrig få hål på Jonas Westerlund och trots två minuter i spel sex mot fyra höll Westerlund nollan och Surahammar fick vända hem med ytterligare en förlust i bagaget.

Skövde – Arboga 2-3

I Billingehov möttes seriens femma och sexa i en riktig sexpoängsmatch.
Gästerna dominerade stora delar av den första perioden och tog också ledningen efter 6.32 genom Martin Vaakanainen.
Gabriel Erkers dubblade Arbogas ledning till 0-2 efter 14.38 innan Skövdes Alexander Henriksson kunde reducera med en dryg minut kvar att spela av den första perioden.
I den andra perioden fick Arboga spela tre raka powerplay men lyckades inte överlista Viktor Andersson i hemmakassen.
Andersson tvingades senare kliva av på grund av skada och det är oklart hur allvarligt läget är med burväktaren.
Jesper Erlandsson såg dock till att ställningen inför den tredje perioden var oavgjord efter att han kvitterade i slutet av mittperioden.
Den tredje perioden var spelmässigt jämn och båda lagen skapade några chanser men det var bara Roman Semjonov som lyckades göra mål och skicka samtliga tre poäng till Arboga och laget upp på femteplats i tabellen, två poäng före just Skövde.