Måndagsmatch i norr

Måndagsmatch väntar i HockeyEttan Norra ikväll när SK Lejon tar emot Vännäs. Lejon har inte vunnit sedan man slog Örnsköldsvik i premiären och huvudtränaren Tobias Carlsson ser fram emot att återigen spela match på hemmais.

– Äntligen match på hemmaplan igen, senast vi spelade hemma var för nästa en månad sen! Vi möter ett riktigt bra Vännäs och det visar även tabellen, där dom ligger på en tredjeplats. Vi har förlorat två gånger mot dom på försäsongen men det var två jämna matcher, säger Carlsson på klubbens hemsida och kan glädjas över att skadeläget i truppen börjar ljusna.

– Läget i laget börjar ljusna lite.

Nisse Gustafsson är tillbaka från skada efter att ha missat de senaste matcherna.
Vi har tränat bra hela veckan och i gruppen pågår det en utveckling som är intressant att följa. Som vanligt så måste vår prestation vara på topp om vi ska tävla om poängen. Engagemang, hårt jobb och vinna kamperna!

Vännäs ligger trea i tabellen och kommer från fyra raka segrar mot kvalificerat motstånd. Kiruna AIF, Kalix, Boden och Östersund har samtliga besegrats och man är sannerligen inne i en fin period. Nytt i truppen är att man har plockat in den amerikanska backen Preston Ames från IFK Strömsund i HockeyTvåan på en try out.

– Då vi känner oss väldigt trygga i den backuppsättning vi har att tillgå känner vi ingen stress i att ta in en ny back, utan vi vill att det ska bli rätt. Därför väljer vi att titta närmre på Preston och vi har fått väldigt bra referenser på honom, säger general manger Jacob Bergendorff till klubbens hemsida.

Det återstår att se om Ames kommer till spel i kvällens match som startar 19.00 i Skellefteå Kraft Arena och sänds här.

 

Odds från Svenska Spel: SK Lejon – Vännäs (1:4,70  X:5,05  2:1,40)

 

//Marcus Malmsten

FOTO: SK Lejon