Onsdagsunderhållning i norr

Fyra heta matcher står på menyn under onsdagskvällen i HockeyEtta Norra när…

 

Boden ska försöka utöka sin segerrad till tre när man tar emot Asplöven. Hemmalagets Johan Ceder satte den matchvinnande pucken mot Kiruna AIF senast och säger på klubbens hemsida att det var en skön bortaseger.

– Matchen var lite som vår inledning på säsongen, svajig! Vissa stunder sköljer vi över dem och i andra så faller vi ner i deras tempo, men det är skönt att vi hittar ett sätt att vinna på.

Ikväll väntar Asplöven för Boden, ett lag som Ceder representerade förra säsongen.

– Ärligt talat så har jag dålig koll på dem. Det är bara en spelare kvar från förra året när jag lirade där, men jag vet att Carl-David spikat igen kassen för dom några matcher.

Att Boden saknar tre ordinarie backar samt viktiga centern Viktor Sandberg är ingenting som oroar Ceder.

– Nej, det finns ingen oro över hur matcherna ska gå, nu får andra killar chansen att kliva fram och ta ansvar! Men däremot så lider man ju med grabbarna som är skadade och hoppas att de kommer tillbaka snabbt. Vi behöver alla spelare vi har!

 

… obesegrade Piteå tar emot Kiruna AIF hemma i LF Arena och bortalagets Simon Asp-Selberg ser fram emot matchen.

– Det ska bli en rolig match! Piteå är ett spelskickligt lag som är bra både offensivt och defensivt. Nyckeln för oss tror

jag är att följa vår matchplan och ge 110 % i varje byte, säger Asp-Selberg till klubbens hemsida och menar vidare att man vill ha revansch för förlusten mot Boden senast.

– Vad ska man säga, jag tycker det är en rätt så jämn match som jag känner att vi borde haft med oss poäng från så här i efterhand. Men det är bara bita ihop och fokusera på Piteåmatchen. Vi har öppnat upp bra, det är bevisligen en jämn serie där alla kan ta poäng från alla så för oss är det bara att fortsätta jobba på som vi gjort.

 

Kiruna IF ska försöka vinna två raka matcher för första gången under säsongen när man gästas av svårspelade topplaget Kalix. Kirunatränaren Robert Lahti säger på klubbens hemsida att han ser fram emot utmaningen.

– Kalix är ett skickligt lag som kommer att spela i Allettan efter jul så vi kommer att få möta ett tufft motstånd, helt klart, säger Lahti som förfogar över en skadedrabbad spelartrupp.

– Nu finns det lägen för andra att kliva fram och ta ansvar och istid. Det ska bli intressant att se vilka som antar den utmaningen. Trots att Kalix är ett starkt lag känner vi oss absolut inte slagna på förhand, tvärtom. Laget är sugna på att ta sin första back-to-back-seger den här säsongen.

 

Örnsköldsvik ska försöka hitta tillbaka till vinnarspåret efter en svidande förlust mot Östersund senast när Teg gästar. Örnsköldsvikstränaren Lennart Hermansson har stött på motståndarna från Umeå två gånger under försäsongen och tror sig veta vad som väntar.

– I matchen uppe i Umeå så fick vi se prov på att Teg har ett vasst powerplay, säger Hermansson till klubbens hemsida som planerar att vaska om i laget för att få igång målskyttet.

– Vi har inte gjort tillräckligt med mål så här långt. Tittar man på defensiven och spelet i numerärt underläge så har det varit godkänt. Men det offensiva spelet, powerplay och målskyttet måste vi steppa upp. Som ett led i att försöka få igång det så ändrar vi om i kedjorna.

 

Onsdagens matcher:

Piteå – Kiruna AIF (1:1,20  X:6,45  2:7,30)*

Boden – Asplöven (1:1,12  X:7,65  2:9,95)*

Kiruna IF – Kalix (1:3,40  X:4,50  2:1,65)*

Örnsköldsvik – Teg (1:1,50  X:4,95  2:3,95)*

*Odds från Svenska Spel

 

 

//Marcus Malmsten

FOTO: Kiruna IF