I den västra serien spelades det en match under fredagskvällen och under lördagen spelades det två matcher.

Forshaga – Skövde 4-5 (straffar)

Forshaga tog emot Skövde under fredagskvällen inför 198 åskådare.
Det blev en målrik tillställning där hemmalaget inledde klart bäst.
Jonas Johannesson fixade 1-0 redan efter fyra minuters spel i powerplay och bara några minuter senare ökade han på till 2-0 för Forshaga.
Men Skövde växte in i matchen och innan den första perioden var färdigspelad hade gästerna gått ikapp till 2-2.
Johan Planeby reducerade i powerplay efter 10.47 och Lukas Johansson satte sitt första mål för säsongen när han kvitterade efter knappt 16 minuters spel.
Även i den andra perioden var det Forshaga som öppnade starkast och tog ledningen på nytt efter bara 29 sekunder genom Gabriel Johansson.
Men ledningen höll inte mer än en dryg minut. Oscar Forsmark kvitterade efter 1.43.
Halvvägs in i matchen tvingades spelarna till en ofrivillig paus i spelet efter att ett plexiglas gått sönder.
Detta efter att Henrik Thegel skjutit 3-4 för gästerna.
När spelet väl kom igång igen kvitterade Forshaga per omgående.
Filip Nordström hängde kvitteringen bakom Adam Schoultz och såg till att ställningen i paus var lika.
Den tredje perioden blev mållös och även förlängningen slutade mållös. Därför fick matchen avgöras på straffar och där var det Skövde som drog det längsta strået.
Forshaga satte bara en av sina fem straffar medan Skövde satte två och matchhjälte blev Noa Lindqvist-Muci.

Kumla – Lindlöven 5-1

Kumla chockstartade hemma mot Lindlöven och tog ledningen redan efter 18 sekunder genom Victor Wänghult.
Kumla fortsatte skapa chanser och efter 13 minuters spel fick de chansen att spela fem mot tre under ett flertal minuter efter att Filip Bergmark åkt ut för osportsligt uppträdande och fått ta en tidig dusch.
Då passade de på att först sätta 2-0 genom Henrik Warman och knappt två minuter senare kom även 3-0 genom Oliver Östergren.
Den andra perioden fortsatte som den första, Kumla skapade chanser och såg till att utnyttja dem. Pontus Okerblad Westin skickade in 4-0 efter dryga två minuter innan Lindlöven lyckades få till en reducering till 4-1 genom Christoffer Anrén i slutet av mittperioden.
I den tredje perioden fick även Lindlövens Niklas Lihagen gå och duscha efter en checking from behind och med mindre än två minuter kvar att spela fastställde Victor Wänghult slutresultatet till 5-1 för Kumla.

Surahammar – Mariestad 2-3

I Surahammar firade Mariestads Eddie Davidsson stora triumfer och visade sig vara tungan på vågen denna kväll.
Först gjorde han 0-1 i powerplay 9.30 in i den första perioden. Men han var långtifrån klar där.
Surahammar stack emellan och kvitterade med halvminuten kvar av den första perioden genom Jens Eriksson.
Men i den andra perioden klev han fram på nytt Davidsson. Då gav han nämligen Mariestad ledningen på nytt och i den tredje perioden fullbordade han sitt hattrick när han satte 1-3 för Mariestad.
Surahammar hade dock inte tänkt ge upp så lätt, Charlie Hellström reducerade efter knappt fem minuter av den tredje perioden och Surahammar hade flera bra lägen att få till en kvittering men Tobias Sandberg i gästernas mål stod i vägen och såg till att Mariestad kunde packa med sig tre poäng i bussen hem.