Helsingborg, Vimmerby, Dalen & Troja-Ljungby vann

Det spelades tre matcher i den södra serien under fredagskvällen och det spelades en match i serien under lördagseftermiddagen.

Helsingborg – Tyringe 3-2 (förlängning)

Det var gästande Tyringe som inledde matchen piggast och Helsingborg hängde inte riktigt med inledningsvis, mycket tack vare två stycken utvisningar tidigt i period nummer ett.
Men Tyringes ledningsmål dröjde, det tog 17 och en halv minut innan Tobias Fridh överlistade Daniel Wahlberg och satte 0-1 till gästerna.
I den andra perioden kvitterade Helsingborg efter dryga fyra minuter genom Ludvig Nilsson.
Hemmalaget tog också ledningen  när de fick en chans i powerplay.
Ludvig Jansson behövde tio sekunder på sig sedan hade han givit Helsingborg ledningen.
Men knappt tre minuter senare kom kvitteringen genom Emil Backman för Tyringe och det var ställningen i paus.
Den tredje perioden var den spelmässigt mest jämna och inget av lagen ville gå bort sig eller bjuda sina motståndare på lägen.
Därför blev perioden mållös och istället avgjorde Julius Falkenbäck Bergkvist knappt tre minuter in i förlängningen och såg till att Helsingborg fick bonuspoängen.

Vimmerby – Nybro 5-3

I Vimmerby var Nybro på besök och det var en jämn första period mellan lagen.
Johan Järlefelt inledde kvällens målskytte när han satte 0-1 för Nybro efter fem minuters spel.
Ledningen höll dock bara fem minuter sedan hade Martin Pärna hängt dit sitt fjärde mål för säsongen och kvitterat.
Det såg länge ut som att perioden skulle sluta oavgjord men med bara 21 sekunder kvar ordnade Alex Ek ny ledning för Nybro och gästerna fick inleda den andra perioden i ledning.
De höll den i drygt tio minuter innan Måns Carlsson kvitterat på nytt.
Vimmerby dominerade i den andra perioden och vann till exempel skottstatistiken med 12-3.
Pontus Johansson gav Vimmerby ledningen knappt tre minuter senare när han skickade in 3-2 bakom Alexander Johansson.
En minut och 20 sekunder senare hade Vimmerby ordnat en tvåmålsledning efter att Martin Pärna gjort sitt andra mål i matchen.
I den tredje kom Nybro ut bättre och skapade en del chanser. De lyckades även reducera 7.46 genom Sebastian Borg men närmre än så kom de aldrig. Istället skickade Pelle Ström in slutresultatet till 5-3 i tom kasse efter att Nybro valt att plocka ut sin målvakt.

Dalen – Kristianstad 4-3 (straffar)

Kristianstad begav sig till Jönköping och Kinnarps Arena för match mot Dalen och de inledde strålande. Redan efter 25 sekunders spel tog gästerna ledningen genom Oliver Olsson men innan perioden var över hade Dalen vänt på matchen. Julius Selle Larsson kvitterade efter halva perioden och en och en halv minut senare satte Markus Näslund 2-1 för Dalen.
Oliver Olsson var het för Kristianstad och satte kvitteringen i den andra perioden fram till 2-2.
I den tredje perioden var spelet mellan lagen jämnt och det kunde gå precis hur som helst. Men Dalen bröt dödläget halvvägs in i den tredje perioden när Oscar Josefsson satte pucken bakom Oliver Tornerefelt. När Kristianstad fick chansen att spela sex mot fyra i slutet av matchen klev en av de rutinerade spelarna fram och tog matchen till förlängning. Victor Löfstedt satte pucken bakom Adam Ohre och lagen fick med sig varsin poäng.
Förlängningen blev händelserik men mållös och matchen fick istället avgöras på straffar.
Där satte Dalen tre av sina fem straffar medan Kristianstad bara lyckades hitta rätt två gånger. Segerskytt blev Timmie Persson för Dalen som därmed ligger kvar över strecket i tabellen.

Troja-Ljungby – Kallinge/Ronneby 2-1

Troja-Ljungby har verkligen fått upp farten i Hockeyettan. Under lördagen tog laget emot Kallinge/Ronneby som blandat och gett väldigt mycket i inledningen av säsongen.
Och i den första perioden var det hemmalaget som var klart bättre än sina motståndare och Troja-Ljungby skaffade sig ett tvåmåls-överläge.
Först gjorde Jonathan Nielsen 1-0 i powerplay efter 13.26 och bara en och en halv minut senare ökade Oscar Öhman på till 2-0, även det målet i powerplay.
Men i den andra perioden tog KRIF över och spelade rakare och enklare vilket gav utdelning, Stefan Söder reducerade efter knappt åtta minuters spel i powerplay och KRIF fortsatte skapa chanser.
Roger Forsberg valde att ta sin timeout i mitten av den andra perioden för att väcka sitt lag på nytt och spelet blev bättre för hemmalaget.
Den tredje perioden blev jämn, båda lagen skapade några halvchanser men inget av lagen lyckades göra mål och matchen slutade således med en ny seger för Troja-Ljungby och för Kallinge/Ronneby är det nu tre poäng upp till Allettan-strecket efter tio spelade omgångar.