Borlänge straffade Köping och Tranås hade målfest mot Forshaga

Fyra matcher i den västra serien spelades under söndagen.

Tranås – Forshaga 10-3

Tranås hade målkalas hemma mot Forshaga under söndagseftermiddagen.
Eric Gustafsson inledde målfesten tio minuter in i den första perioden men det var bara början på en hel rad av mål.
Anton Blomberg dubblade ledningen en dryg minut senare, Marcus Schelin satte 3-0 efter knappt 16 minuter och Joakim Erdugan ordnade 4-0 innan klockan hunnit upp på 18 minuter.
När sedan André Astley Rydberg satte 5-0 efter en knapp minut av den andra perioden valde Forshaga att byta målvakt, ut med Jonas Westerlund och in med David Söderberg. Något som gav laget lite energi och Gabriel Johansson reducerade till 5-1 efter dryga tio minuter.
Men när Tranås fick chansen att spela powerplay small det till igen, Kristoffer Backman hängde sitt sjätte mål för säsongen.
Och två minuter senare, i ett nytt powerplay dubblade han på sin målskörd för kvällen när han satte 7-1.
Den tredje perioden blev händelserik, Jonas Johannesson fick lämna isen i förtid efter att ha tjatat till sig ett matchstraff och publiken i Stiga Arena fick se fem mål under de avslutande 20 minuterna.
Filip Nordström reducerade till 7-2 efter drygt fem minuter. Adam Johansson satte 8-2 i powerplay efter drygt tio minuter. Robin Johannesson reducerade efter knappa kvarten innan Tranås kunde göra två mål till i matchen.
Anders Skoog efter 16.37 och Joakim Erdugan satte slutresultatet till 10-3 efter 18.53. Efter tio spelade matcher har Tranås ännu inte förlorat någon match under ordinarie

matchtid.

Borlänge – Köping 3-2 (straffar)

Borlänge fortsätter att plocka poäng i årets serie och har efter tio omgångar inte förlorat under ordinarie matchtid.
Det började även bra för Borlänge som kunde gå till pausvila efter den första peridoen med en 1-0 ledning efter att Jonas Halvarsson gjort mål efter fem minuters spel.
Men Köping spelade bra hockey och kvitterade knappa tio minuter in i mittperioden genom Lars Jinghage.
Borlänge tog dock tillbaka ledningen fyra minuter senare genom Jacob Thor men Köping ville inte släppa iväg Borlänge i målprotokollet och Anton Karlsson lyckades kvittera i powerplay efter femton minuters spel.
Den tredje perioden var spelmässigt jämn och inget av lagen lyckades göra några fler mål under ordinarie speltid. Inte heller i förlängningen blev det några mål utan istället fick det avgöras på straffar.
Där var Borlänge kyligast och satte fyra av sina fem straffar medan Köping bara lyckades göra mål två gånger och bonuspoängen gick därmed till Borlänge.

Skövde – Malung 3-5

Nykomlingen Malung gjorde en bra period och det räckte för att vinna borta mot Skövde under söndagen.
Hemmalaget började förvisso bäst och tog ledningen efter fyra minuters spel i powerplay genom Jonas Nyman och utökade ledningen fem minuter senare genom Henrik Thegel men sedan verkade det som att Skövde slappnade av och bjöd in sina motståndare i matchen. Malung sköt fyra skott på de två första perioderna, trots det var ställningen efter 40 minuter 2-1 till Skövde efter att Patrick Eriksson reducerat i början av den andra.
I den tredje perioden fortsatte Malung utnyttja sina chanser och kvitterade till 2-2 efter 8.53 i powerplay genom Daniel Söderlund.
Malung skulle även ta ledningen i matchen. I numerärt underläge satte Oscar Olsson 2-3 efter 11.38.
Skövde replikerade per omgående genom kaptenen Oscar Forsmark men Malung tog tillbaka ledningen efter 17 minuters spel.
Skövde plockade ut sin målvakt Adam Schoultz för att spela sex mot fem men det gick som det brukar, det blev ytterligare ett mål i baken och Malung plockade med sig alla tre poängen hem till Dalarna.

Arboga – Grums 2-4

Arboga tog emot Grums under söndagen och hemmalaget inledde bäst, de tog ledningen efter drygt 17 minuter genom Marcus Eidergård och publiken kände nog att deras lag var på väg att dryga ut avståndet till lagen under Allettan-strecket.
När de dessutom gjorde 2-0 16 sekunder in i den andra perioden genom Alexander Kovalonok var det förmodligen ännu fler som trodde det.
Men Grums kom in i matchen, Axel Lundqvist reducerade bara en dryg minut senare och Jesper Norbäck kvitterade efter två minuters spel.
Dryga två minuter in i den tredje perioden hade Grums även vänt på matchen när Henrik Messfeldt satt 2-3 till gästerna.
Arboga försökte med att plocka ut sin målvakt när det återstod en dryg minut att spela men det slutade inte bättre än att Messfeldt kunde skicka in sitt andra mål för dagen och fastställa slutresultatet till 2-4 för Grums.