Målkalas för Väsby och Hudiksvall tog tionde raka i toppmötet

Fyra matcher i den östra serien under söndagen som vi som vanligt går igenom.

Huddinge-Hudiksvall 2-4 (0-2, 0-1, 2-1)

Hudiksvall tog sin tionde raka seger och har inte tappat en enda poäng hittills. I toppmötet mot tvåan Huddinge hade man ledning med 0-3 innan Huddinge skapade spänning i den sista perioden. Hemmalaget reducerade två gånger om men Hudiksvalls Sebastian Manberg såg till att stänga matchen med att göra 2-4. Magnus Åkerlund i bortamålet visade varför han leder målvaktsligan i östra när han räddade 27 skott och stod för ett par riktigt fina räddningar.

Nyköping-Enköping 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

En match med 61 utvisningsminuter och det var också i powerplay som alla tre målen kom. Nyköping gick ifrån till 2-0 i den andra perioden efter mål av Marcus Lindblom och Robin Axbom. Enköping får en reducering genom Wilmer Lindblad men kommer inte närmare än så. Värt att notera, 28 räddade skott från Simon S:t Cyr i Enköpingskassen och två assist av Mathias Hellgren i hemmalaget inför 672 åskådare.

Vallentuna-Segeltorp 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 1-0)

Segeltorp stod för omgångens snabbaste mål när Tim Lissäng gör 0-1 redan efter 28 sekunder. Senare i perioden är det brorsan Marcus som gör 0-2 innan Vallentuna reducerar till 1-2. Niclas Ivarsson kvitterar i den andra perioden i en match som fick avgöras i förlängningen. Där satte Marcus Andersson pucken i nät och gav Vallentuna två poäng.

Hanviken-Väsby 0-7 (0-2, 0-2, 0-3)

Ingen rolig historia för hemmalaget som drog på sig dyrbara utvisningar. Väsbys tre första mål samt 0-5 görs i powerplay i en match som bortalaget dominerar från start och vinner skotten med 43-11. Noterbart är att Väsby har sju olika målskyttar vilket inte hör till vanligheterna. I och med segern klättrar man upp till en tredjeplats.

/Mathias